Ortaokul ve liselerde "seçmeli dersler" bölümünde Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinin seçimi için son tarih 9 Ocak Perşembe günü. Öğrenciler okul müdürlüklerine velilerinin imzalayacağı dilekçelerle başvurup bu dersleri seçebilirler.
Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca alınan 19.02.2018 tarihli ve 56, 57, 59, 60 sayılı kararları ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Ders seçimi" başlıklı 11'inci maddesi kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı için seçmeli ders tercihi son başvuru tarihi 9 Ocak Perşembe günü olarak belirtildi.
Seçmeli ders tercihi son başvuru tarihinin yaklaşmasıyla velilere hatırlatmalarda bulunan Mustafa Kemal Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Muzaffer Beber, "Seçmeli dersler 25 Aralık tarihinde başlayıp 9 ocakta son buluyor. Bu konuda bütün okullarımızın ve velilerimizin bu konuyu takip edip dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bugün itibari ile başvuruların bitimine az bir süre kaldı. Seçmeli dersler önemli bir konudur. Bundan dolayı velilerin bu konuya dikkat etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"Öğrencilerimizin dini eğitim alabilmeleri için seçmeli dersler bir fırsattır"
Beber, "Bakıldığı zaman yaşadığımız dönemde ve bulunduğumuz ortamda ne yazık ki öğrencilerimizin, gençlerimizin ve toplumun sürüklendiği mecrayı gözle görebiliyoruz ve de şahit olabiliyoruz. Bir nebze bu durumların önüne geçmek için okullarımızda eğitim sistemimizde öğrencilerimizin dini konularda eğitim alabilmeleri için bu seçmeli dersler bir fırsattır. Bu fırsatı çok iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.
Okullarda dini derslerin yetersiz olduğunu belirten Beber, "Okullarda fenni derslerin hepsinin verildiği biliniyor. Bunlardan bazılarını sıralarsak matematik, fen bilgisi, biyoloji gibi dersler olduğunu görüyoruz. Ancak dini noktadaki dersler yetersiz kalıyor. Bu açığı da doldurmak için siyer, Kur'an-ı Kerim, Arapça gibi seçmeli derslerin seçilmesi ve öğrencilere okutulması gerekiyor. Bu öğrenciler için büyük bir faydadır. Büyük bir avantajdır. İnanıyorum ki öğrenciler bu dersleri aldığı vakit, bu dersler ile büyüdükleri vakit, bu dersleri aklına, ruhuna, bedenine ve yüreğine işledikleri vakit öğrencilerin yaşamı çok farklı olacaktır. Bundan dolayı buradan velilerimize çağrıda bulunuyoruz. Süre bitmeden önce okul idarelerine dilekçe versinler. İslami dini derslerin seçimi noktasında ısrarcı olsunlar." diye konuştu.
Öğrencilerin seçtiği dersleri sınıflarda okuyabilmeleri için belirlenen başvuru sayısına değinen Beber, "Bu seçmeli derslerin sınıflarda okutulabilmesi için en az 10 öğrencinin başvurması gerekiyor. Bu sayısın altındaki ders seçimlerinde başvuru geçersiz sayılacaktır. Bundan dolayı bütün velilerimiz azami ölçüde ve en üst derecede hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Çocukların terbiyesi için onlardan rica ediyoruz lütfen gelin İslami dersleri, dini dersleri, Hazreti Resulullah'ın Hayatını ve Kur'an-ı Kerim'i seçin." ifadelerini kullandı.
"Dini derslerle istenilen evlat modelini bu topluma kazandırmış olacaklar"
Diyarbakır İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Av. Mehmet Siraç Öztoprak da seçmeli ders başvurularının sona yaklaştığını hatırlatarak şu çağrılarda bulundu:
"9 Ocak'a kadar evladını hem kendisine hem topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmek isteyen anne babalar dini dersleri dilekçe verip seçsinler. Ayrıca hem bu dünyasını hem de sonsuz olan ebedi dünyasını en iyi şekilde yaşamak isteyen anne-babalar, çocuklarına bu dersleri mutlaka seçtirsinler. Bu dersler ile öğrencilerimiz Allah'ın kelamını öğrenmiş olacaklar. Peygamberimizin hayatını öğrenmiş olacaklar. Dini bilgilerin en güzelini öğrenme fırsatını yakalayacaklar. Dolayısıyla anne-babalar açısından şunu belirteyim, istenilen evlat modelini bu topluma kazandırmış olacaklar. 9 Ocak'a kadar ders seçimleri devam etmektedir. İhmalkarlık yapıp son güne bırakmasınlar ve bir an önce dini dersleri seçme adına dilekçe müracaatlarını yapsınlar." şeklinde konuştu.
İLKHA