"Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi çiftçileri mağdur edecek"

​HÜDA PAR GİK üyesi İnan Sur, hem aile ekonomisi hem de bölgenin ekonomisi açısından önem arz eden şeker fabrikalarının özelleştirilmesi halinde çiftçilerin mağdur olacağına dikkat çekti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, beraberinde GİK üyesi Muammer Bilgiç ve İl Başkanı Suphi Maşallah Korkmaz'la HÜDA PAR Muş İl Başkanlığını ziyaret etti.

Saadet Partisi heyetini HÜDA PAR GİK üyesi İnan Sur, İl Başkanı M. Şirin Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette, şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi, 28 Şubat Darbesinin yaşattığı mağduriyetler başta olmak üzere güncel meseleler konuşuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR GİK Üyesi İnan Sur, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunu değerlendirerek, özeleştirme yerine fabrika çalışanlarına ve yerli iş adamlarına devredilmesinin daha uygun olduğunu söyledi.

"Fabrikanın özelleştirilmesi halinde üretim yapan yüzlerce şeker pancarı üreticisi de mağdur olabilir"

Böylelikle hem çalışanların hem de çiftçinin sıkıntı yaşamayacağını belirten Sur, "Özelleştirilmesi anında da burada çalışanların kesinlikle mağdur edilmemesi gerekir. Hem aile ekonomisi hem de bölgenin ekonomisi açısından önem arz etmektedir.  Fabrikayı alan kişilerin aslına uygun bir şekilde bu fabrikayı işletmeleri gerekmektedir. Ola ki satışı yapıldı; daha sonra fabrika arazilerinin beton yığını haline getirilip kooperatifleştirilmeye dönüştürülmemesi gerekmektedir. Muş’ta üretim yapan tek fabrikanın özelleştirilmesi halinde üretim yapan yüzlerce şeker pancarı üreticisi de mağdur olabilir. Zaten kota ile sıkıntı yaşayan çiftçi, yeni bir mağduriyet yaşamamalıdır.  Halkın malı olan fabrikaların özelleştirilmesi halinde mağduriyetlerin yaşanmaması için gereken önlemler alınmalıdır. Halkın mağdur edildiği bir özelleştirme kimsenin faydasına olamaz." dedi.

"Cezaevlerinde bulunan yüzlerce mağdur var"

28 Şubat mağdurlarına da değinen Sur, “Türkiye’nin bir daha darbelere maruz kalması istenmiyorsa sadece teşebbüs aşamasında kalmış kalkışmalar değil, sonuca ulaşmış darbeler de bütün yönleri ve sonuçları ile adilce yargı önüne çıkarılmalı, failleri hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Aksi halde bu toplumun maküs kaderi olan darbeler dönemi kapanmış olmayacaktır. Şu anda hala cezaevlerinde bulunan yüzlerce mağdur var. Bunlar için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Mağdurlar yeniden yargılanmalı, adaletin tesisi için ciddi adımlar atılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın da şeker fabrikalarının özelleştirilmesi halinde çiftçilerin mağdur olacağını belirterek, fabrikanın özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını dile getirdi.

Birol, konuşmasının devamında, 28 Şubat darbesi mağdurları için adaletin bir türlü tecelli etmediğini mağdurlarla beraber ailelerinin de cezalandırıldığına dikkat çekti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muş Haberleri

Muş'ta tren kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Yapıcıoğlu'ndan Muş'ta 5 kişinin boğulduğu olayla ilgili taziye mesajı
Muş'ta 15 günlük yasak kararı
Aracın arkasına bağladığı demirlerle kazalara adeta davetiye çıkardı
Muş'ta "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğin finali yapıldı