SİİRT - DİKA'dan yapılan açıklamada, eğitimin amacı hastanelerde çalışan hizmet personelinin, özellikle satın alma yoluyla istihdam edilen veri hazırlama, güvenlik ve temizlik elemanlarının sağlık sektörüne sonradan adım atmaları beraberinde bazı sıkıntıları beraberinde getirmekte olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, "Örneğin hasta hakları, iletişim ve halkla ilişkiler konusunda eğitimli olmadıkları için hasta ve hasta yakınlarıyla sorun yaşayabilmektedirler. Hastaneye gelenlerle birebir ilişki halinde olan bu personelin eğitilmeleri hastanelerdeki anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesini sağlayacak" denildi.
Bu kapsamda, Siirt Merkez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Siirt Merkez, Eruh, Baykan, Kurtalan ve Pervari Devlet hastanelerinde hizmet alımı yoluyla çalışan personele, birer gün süreyle iletişim, halkla ilişkiler ve hasta hakları konularını içeren eğitim verildi.
Gerginlik Hat Safhaya Ulaşır ve Kavga Çıkar
İnsan ilişkilerinin, özellikle de yüz yüze iletişimin en yoğun yaşandığı hizmet kuruluşları olan hastanelerin çok sayıda ve geniş yelpazede yer alan vatandaş kitlelerine hizmet verme özelliğine sahip olduğunu hatırlatılan açıklamada, "Hastanelerde halkla ilişkiler uygulamasını önemli kılan nedenlerin başında hastanelerdeki karmaşık yapı, dil sorunu, hastaların bilgisizliği, bürokratik işlemlerin fazlalığı, hastada meydana gelmiş olan psiko-travmatik değişiklikler" olduğu belirtildi.
Hastaların memnuniyeti için çalışanların iyi iletişim kurmalarının en önemli unsur olduğu ifade edilen açıklamada, "Aslında onların istediği güler yüzlü, zamanında, doğru, güvenilir sağlık hizmeti almaktır. Bu nedenle güler yüzlü hizmet eğitimin temel amacı olmuştur" denildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)