Değerli kardeşlerim bir yıl boyunca gayret sarf edip yoruldunuz. Herkesin şartları farklı olduğu için kimi kardeşlerimiz daha fazla yoruldu. Zahmetli bölgelerde yaşayan öğrenciler bırakın sınava hazır-lanmayı, yaşam mücadelesi noktasında ne çektiğinizi ancak âlemlerin rabbi olan Allah(cc) bilir. Sınava hazırlanırken başka sınavlara muhatap olmanız elbette ki sınava girme noktasında eşitliğe aykırı olabi-lir.
Fakat, bizler bu yaşanılanların arka planında çeşitli hikmetlerin olduğunu düşünenlerdeniz.
Mevcut şartlarımız içinde elimizden geleni yapmışsak bizim için yeterlidir. Gerisi teferuattır. Bütün kardeşlerimizin bir yıl içindeki durumunu gözlemleyerek genel uyarı mahiyetindeki tecrübemizi ve tavsiyelerimizi sizinle paylaşmak istedik.
Nedir bunlar?
1- Sınav akşamı sizi yoracak etkinliklerden uzak durunuz. Zamanında uyuyunuz
2- Moralinizi bozacak durumlardan uzak durunuz
3- Sabah, ağır ve sizi rahatsız edici kahvaltı yapmayınız.
4- Nüfus cüzdanınızı ve sınava giriş belgenizi muhakkak yanınıza alınız. Kimliğiniz ve giriş belgeniz ol-madan sınava alınmayacağınızı unutmayınız
5- Giriş belgesindeki uyarıları dikkatle okuyunuz
6- Sınava gireceğiniz okula sınav saatinden 45 dk. önce gidiniz
7- Cevap formunuzun doldurulması gereken bölümlerini dikkatle doldurunuz.
8- Kitapçığınızı hızlıca kontrol ediniz. Eksik sayfa veya bir problem varsa salon görevlisine bildiriniz.
9- Heyecanlı olmanız sizi panikletmesin. Soru çözümüne başladıktan beş dakika sonra bu heyecanın geçeceğini normal bir sınav moduna gireceğinizi unutmayınız
10-Sizi uğraştıracak sorularla boğuşmanız sınavı kaybetmenize neden olacaktır. Oyalayıcı soruları mutlaka atlayınız. Kolayca yapacağınız yeterli miktarda soruların sizi beklediğini unutmayınız.
11- Sosyal bilimler testinin 41-45 sorularının size puan getirmeyeceğini unutmayınız. Dolayısıyla bu sorularla vakit kaybetmeniz yararınıza olmayacaktır.
YGS'DEN SONRA
1- YGS'nin üniversite kazanmada önemi inkâr edilemez. Ancak üniversite LYS ile kazanılır. Dolayısıyla YGS'den düşük puan alan öğrencilerimizin pes etmemeleri LYS' ye adamakıllı hazırlanmaları gerekir.
2- Üniversitelerde yeterince kontenjan bulunmaktadır. Barajı geçen öğrenciler bu durumda çeşitli bölümlere girebilirler. İyi bölümlere girebilmek için mevcut gayretinizi devam ettirmeniz yeterli ola-caktır.
3- YGS'den sonra çalışmayı bırakmanız sadece rakiplerinize yarayacaktır.
4- YGS'den sonra devam edip etmeme konusunda mutlaka bizimle irtibata geçiniz. Bu süreçte de sizin yanınızda olmak bizi mutlu edecektir.
5- YGS sonucunuzu bizimle paylaşmanız size daha iyi bir yardım sunmamızı sağlayacaktır.
6- LYS için iyi bir hazırlık programımızın olduğunu, bu programda faydalanmanızın sizleri iyi yerlere getireceğinden şüpheniz olmasın. YGS'den sonra tüm öğrencilerin aynı kararlılıkla hazırlanmaları gerektiğini dolayısıyla çalışmaya devam etmeleri gerektiğini hatırlatırız.
Unutmayalım ki her sınavın formatı farklıdır. Sınavların mahiyetini anlayıp kurallarını bilmek nere-den, nasıl başlayacağımızı bilmek ciddi anlamda bir avantajdır. Her işin kuralını bilip programlı hare-ket etmek hayatımızın her alanında işlerimizi kolaylaştıracaktır.
Rabbim sınava girecek bütün adaylara zihin açıklığı verip onların kazanımlarını hayra çevirsin.
Selam ve dua ile...