Soğuk algınlığı bitkisel tedaviyle daha kolay atlatılıyor

Kış günlerinde soğuk algınlığına yakalanma riskinin arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla hastalıkların daha çabuk ve kolay atlatıldığını belirttiler.

Hava değişikliğinin yaşandığı bugünlerde soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, ishal ve kusma gibi hastalıkların arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla bu hastalıkların tedavi edilebileceğini söyledi.

Tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi gerektiğine değinen aktarlar, yağmur yağarken şebeke suyunun pek içilmemesi, ellerin sık sık yıkanması, meyvelerin çok tüketilmesi ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi tavsiyesinde bulundular.

Batman'da yıllardır şifalı bitkiler satan Kahraman Demir, mevsimsel hastalıklara yakalanmamak için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Vatandaşların, soğuk algınlığı için doktora göründükten sonra aktarlara gelmesinin önemli olduğunu belirten Demir, "Ağız yaralarına, boğaz iltihaplarına, astıma, bronşite, akciğer hastalıklarına ve saç dökülmesinden ateş düşürülmesine kadar andız pekmezi çok faydalıdır. Andız pekmezi Toros Dağlarından getiriliyor. Bunun dışında atom çayları da çok faydalıdır. Herkes hasta olmadan bu ürünleri kullanmalıdır. Sağlığını düşünen herkes andız pekmezi, karışık bitki çayları ve keçiboynuzu pekmezini evinden eksik etmesin. Andız pekmezini zayıf olanlar tok karnına, şişman olanlar ise aç karnına yemelidir. Pekmez, aç karnına kilo verdiriyor, tok karnına kilo aldırıyor." dedi.

Şifalı bitkilerde kök bitkilerin kaynatıldığını, yaprak bitkilerin ise demlendiğini söyleyen Şükran Baran ise öğütülmüş bitkilerin pekmez, bal ya da süte karıştırılarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Baran, "Kış içecekleri arasında özellikle hatmin çiçeği çok iyi, boğaz iltihaplarına iyi gelen bir bitki türüdür. Normalde bu mevsimlerde tüketilmesi gerekirken insanlar fazla tüketmiyor. Kış içecekleri arasında ilk olarak ıhlamur geliyor. Ihlamur sağlıklı bir üründür. Altın otu boğaz ve idrar yolları iltihaplarına birebir gelen bitki türüdür. Ayrıca yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Melisa otu ise son birkaç yıldır en çok sattığımız bitkiler arasındadır. Özellikle sinir, stres ve baş ağrısına iyidir. Karabaş otu, melisa ve papatya migren hastalığına çok iyi geliyor. Altın otuyla birlikte kuşburnu ve ıhlamur çok tüketilen ürünlerdir. Bayanlara çok tavsiye ettiğim bir ürün. Yağ yakıcı özelliği olduğundan zayıflamaya birebirdir." şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik–İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Diyabet hastalarında ayak sağlığına dikkat!
Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?