Söylem çok eylem yok!

Vuslat Dergisi'nin Temmuz ayı sayısı çıktı.

HABER MRK - Eğitim Kültür ve Düşünce Dergisi Vuslat, 145 sayısında okurlarının dikkatini "Salih Amel" kavramına çekti. Dergi, "Salih Ameli" unutmanın toplumsal bir intihar olduğunu, bunun içinde 21. Yüzyılın ihtiyacının, "Salih Amel" işleyen bireyler olduğunun tespitinde bulunuyor.

 

Söylemden Eyleme Salih Amel

Hayat hızlı bir şekilde akıp gitmeye devam ediyor. Dünyevileşmenin ivme kazandığı bir zamanda yaşıyoruz… Tüketim kültürü hepimizi kuşatmış durumdadır… Neredeyse bu dünyaya imtihan için geldiğimizi bile unutmuş vaziyetteyiz. Sanki hiç ölmeyecek gibi dünya için çalışıyoruz… Oysaki Allah (c.c.) hayat kitabımızda diyor ki: "ebedi yurdunuz hiç şüphesiz ahiret yurdudur." Ahiret yurdunda, malın mülkün hiçbir kıymeti yoktur. Dolayısıyla Allah katında geçerli olan eylem; salih ameldir. Salih amellerimiz ne kadar çok olursa ahirette hesabımızda bir o kadar kolay olacaktır. Salih ameli askıya almak bir nevi ebedi geleceğimizi askıya almaktır.

 

İman Salih Ameli Besler Salih Amel İmanı Besler

Salih amel kavramı ağırlığı olan bir kavram… Salih amelin mahiyeti çok geniştir… Salih amel işlemenin bir vakti zamanı yoktur. İnsan her an salih amel işleyebilir. Salih amel işlenmesinde sınır yoktur. Yirmi dört saat salih amel işleyebiliriz. Salih ameli ne kadar çok işlersek, imanımız bir o kadar güçlenir. Çünkü salih amel ile iman; et ve tırnak misalidir. İman salih ameli besler, salih amel imanı besler. Birinin yokluğu diğerine zarar verir. Başka bir deyimle salih amel ve iman ikiz kardeştir.

 

Kur'an'da Salih Amel

Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'in birçok yerinde salih amel ile imanı birlikte zikretmektedir. Yozlaşmaya doğru giden bir coğrafyada, bir toplumda, müslümanlar olarak salih amel eksikliğimiz olduğunu maalesef acıyla müşahede etmekteyiz. Sözlerimiz çok ama eylemlerimiz maalesef az... Oysaki İslam bizden, sözden çok salih amel istemektedir.

 

Dosya Konularında Neler Var?

Hüseyin Kerim Ece, "Kur'an'ın Sâlih Dedikleri" başlık yazısında eylemlerin en güzelini, en faydalısını, en sevaplısını yapanlara dikkat çekiyor.
Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, "Asr Suresi Bağlamında Salih Amel" başlıklı ilmi makalesinde yapılan amelin sağlam bir iman ile yapılması gerektiğine vurgu yapıyor.

 

Yrd. Doç. Dr. Kâmil Yaşaroğlu, "Modern Çağda Unutulmaya Yüz Tutan Bir Erdem, Salih Amel Şuuru" yazısında salih amel, kulluk bilincinin derin bir şekilde yansıma bulduğu, kalıcı güzel davranışlar olduğu tespitinde bulunuyor. Muhammed İslâmoğlu, "Ramazan Ayı Bir İnkılabdır!" makalesinde oruç tutmanın, insanın kendisini tutması hatırlatmasında bulunuyor.

 

Ayrıca dergide; Abdullah Dai, Ahmet Varol, Atasoy Müftüoğlu, Ramazan Kayan, Dr. Mehmet Yolcu, Prof. Dr. Adnan Demircan, Seyfulislam Çapanoğlu, Nasruddin Yasin, İbrahim Dönertaş, Süleyman Gülek ve Said Özdemir'in makaleleri bulunmaktadır. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

2024 siyer yarışması soru ve cevapları
2023 siyer yarışması soru ve cevapları
Siyer Yarışması kayıtları 100 binlere ulaştı
Nisanur dergisi ağustos sayısı, "Siyaset, Müslüman ve Kadın" başlığıyla çıktı
İnzar dergisi ağustos sayısında "Sapma" konusunu işledi