Spor yaparak felci yendi

Gaziantep’te geçirdiği beyin kanaması sonucu felç olan ve bir daha yürüyemeyen 55 yaşındaki Celal Karaca, hastalığını spor yaparak yenmeyi başardı.

Gaziantep'te ağabeyinin vefatının ardından yaşadığı büyük üzüntü sonucu beyin kanaması geçirerek felç kalan Celal Karaca, tıbbi tedavilerinin ardından doktorların spor faaliyeti tavsiye etmesi üzerine gösterdiği azmi ile hastalığını yendi. Her gün düzenli olarak spor yapan Karaca, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sporun günlük hayatta ruh ve beden sağlığını doğrudan etkileyen yüzlerce faydasının yanı sıra düzenli egzersizler sonucunda ortaya çıkan mucizeler, spor yapmayı sevenleri de mutlu ediyor.

Ağabeyinin vefatının ardından yaşadığı büyük üzüntü nedeniyle beyin kanaması geçiren Karaca’nın tedavi sonrasında vücudunun sağ tarafı yüzde 90 oranında felçli kaldı. Uzman doktorlar tarafından eğitmenler eşliğinde spor yapması istenen Karaca, Şehitkamil Belediyesi Erkek Spor Merkezi’nde spor yapmaya başladı. Azim ve mutluluk dolu hikâyeye yaptığı özverili çalışmalarla her geçen gün yeni bir satır ekleyen Karaca, 3 aylık bir sürede yaptığı düzenli egzersizler sonucunda felci yenerek sağlığına kavuştu.

Hastalığını yenmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlığına kavuştuğu andan itibaren kendisi, ailesi ve dostlarının büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Yaşadığı süreci anlatan Karaca, “Rahmetli ağabeyimin vefatını büyük bir teessürle öğrendikten kısa bir süre sonra üzüntüye bağlı olarak beyin kanaması geçirdim. Sağ olsunlar doktorlarımızın ilgi, çabası ile kritik dönemi atlattım. Ancak maalesef vücudumun sağ bölgesi felçli kaldı. Bu andan itibaren sürekli çözüm arayışım başladı. Doktorlarımız uzman bir eğitmen eşliğinde spor yapmam halinde sağlığıma kavuşma ihtimalim olduğunu ifade ettiler.”dedi.

“Sağlığıma büyük ölçüde kavuştum”

Düzenli olarak spor yaptığını belirten Karaca, “Fizik tedavi gördüm yüzde 20-30 oranında bir gelişme vardı. Fakat buraya geldim. Burada bunu yüzde 80'e çıkardım. Tabi bunlar sağ olsunlar hocalarımızda katıldığım her çalışmada benimle özel olarak ilgilendiler, onların sayesinde oldu. Beni çok bilinçli bir şekilde çalıştırdılar. Her geçen gün kendisimi daha iyi hissetim. Doktorum kontroller esnasında olumlu ilerlemelerden söz edince daha büyük azim ve istekle spor yaptım. Hocalarım da bu isteğim karşısında benden daha çok bana inandılar. 3 aylık bir dönem sonrasında büyük bir mucize gerçekleşti, sağlığıma çok büyük ölçüde kavuştum.”ifadelerini kullandı.

“Azmi olmasaydı hiçbir şekilde bir şey başaramazdı”

Spor yapan yetişkinlerin günlük hayatın stresini attıklarını, ruh ve beden sağlığını da daha uzun yıllar koruyabildiklerini ifade eden Şehitkamil Belediyesi Spor Merkezi Eğitmeni Hacı Kömürcü de, şunları söyledi:

“Celal amcamız yanımıza geldiğinde elinde bir fizik tedavi raporuyla gelmişti ve yüzde 90 oranında sağ tarafında bir felçlik meydana gelmişti. Biz öncelikle ona azminin olup olmadığını sorduk ve Celal amca bize bunu başaracağını söyledi. Bizden destek istedi, bizde ona yardımcı olduk. Fizik tedavi raporunda sağ tarafındaki bacak kaslarında yüzde 90 oranında bir eksilme vardı. Yani yeni doğmuş bir çocuğun ayağını basabilmesi gibi bir oranda ayağını basabiliyordu. Allah'a çok şükür çalıştı ve bizlerde yardımcı olduk, hastalığının üstesinden geldi. Önce bu kas gruplarında güçlenme uyguladık. Daha sonra bütün kas gruplarında setler ve sistemli halde güzel bir şekilde çalışmamız oldu. Allah'a çok şükür yüzde 10'a kadar indirdik. Bu başarısını biz önce kendisine borçluyuz. Çünkü azmi olmasaydı hiçbir şekilde bir şey başaramazdı.”

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?
Başarıyı engelleyen psikolojik engel: Erteleme alışkanlığı