Statüsü değişen Mardin Devlet Hastanesi daha iyi hizmet verecek

​Mardin Devlet Hastanesi'nin "eğitim ve araştırma" statüsü kazanmasıyla birlikte daha ileri düzey ameliyatlar yapılabilecek, halkın diğer illere gitme zorunluluğu azalacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz’un görüşmeleri neticesinde Mardin Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülerek Tıp Fakültesi ile birlikte ortak kullanılmasının uygun olacağı kararı Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmıştı.

Sağlık Bakanlığı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 3 Ağustos tarihinde hastane ve tıp fakültesinin ortak kullanılmasına dair protokol imzalanmış ve Mardinliler Eğitim ve Araştırma Hastanesine kavuşmuştu.

Devlet hastanesinin statüsünün değişmesine ilişkin Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, MAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı’nın kararıyla birlikte 30 Nisan’da Mardin’e Tıp Fakültesi’nin kurulduğunu hatırlatan Özcoşar, iki buçuk ay gibi kısa bir sürede Mardin Devlet Hastanesinin, eğitim araştırma statüsü kazandığını hatırlattı.

Özcoşar, "Böylece tıp fakültemiz somut olarak hem araştırma hem de öğrenci eğitimleri için kullanılabilecek ve kendi kadrosuyla sağlık alanında çalışmalar yapabilecek." dedi.

"Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mardin’e birçok anlamda faydalı olacağı tartışılmaz"

Tıp Fakültesi’nin Mardin’e ilk getirisinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu belirten Özçoşar, bu gelişmelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ise şu anda inşaatı devam eden 700 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önümüzdeki yıl bu aylarda hizmet vereceğini söyledi.

Yavuz, ""Mardin Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasının ilimize olan faydası tartışılmaz. 30 büyükşehirden olup 3’üncü basamak olmayan tek ildik. Üniversitede açılan tıp fakültesiyle amacımız kaliteli hekimleri yetiştirmektir. Ben inanıyorum ki bilime katkı sunacak olan Artuklu Üniversitesi’nin misyon ve vizyonu farklı olacaktır. Ayrıca Van ve Diyarbakır’da önemli çalışmalar yapmış bir dekanın Artuklu Üniversitesi Dekanı olması da kentimiz için bir şanstır." ifadelerini kullandı.

"Eğitim ve Araştırma Hastanemizle birlikte daha ileri düzey ameliyatlar yapılabilecek"

MAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici ise Eğitim Araştırma Hastanesinde, Sağlık Müdürlüğüne bağlı çalışanların tedavilerde; üniversite çalışanlarının ise eğitimde faaliyet göstereceğini aktardı.

Mardin dışında akademik çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını Mardin’e davet eden Bilici, "Eğitim ve Araştırma hastanemizle birlikte daha ileri düzey ameliyatlar yapılabilecek. Halkımız bazı ameliyatlar için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak. YÖK’te yer alan bazı kriterleri de tamamladıktan sonra hastanemizde kadromuzu daha da genişleteceğiz. Ayrıca Mardin’in sınıra yakınlığı nedeniyle Irak ve Suriye’den ülkemize tedavi için gelen hastaların hastanemize yönelimi artacak ve sağlık turizmi gelişecektir." dedi.










İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Umut Kervanı 100 aileye gıda yardımında bulundu
Hareket halindeki tır alev aldı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Mardin'de etkinliklere katıldı
HÜDA PAR Mardin'deki elektrik sorunlarını araştırmak için komisyon kurdu
Kızıltepe Umut Kervanından yetim ve muhtaçlar yararına kermes