VAN- Van Valiliğinden yapılan duyuruda sulama ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanılmasını yaygınlaştırmak amacıyla destekleme ödemeleri için müracaatların başladığı hatırlatıldı.
Duyuruda, "Temel amacı; tarımsal faaliyetler İçin geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek İçin sulama makine ve ekipman alımlarını destekleyen program ilimiz tarımına önemli katkılar sunmaktadır." denildi.
Desteklenecek sulama ekipmanları şu şekilde: Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla İçi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması, Trafo uyarı sistemleri kurulması, Ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması, Manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesi.
Başvuracak Kişi ve Kuruluşlar
Başvuruda bulunacak kişiler, hibe destek oranları ve başvuru yeri ve zamanı ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:
"Gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri vc Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aşağıdaki gruplar için programdan yararlanmak üzere başvuru yapabilir.
Hibe Desteği Oranı
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarını yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin TL, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin TL, sulama kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri için 200 bin TL'yi geçemez.
Başvuru Yeri ve Zamanı
Yatırımın yapılacağı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüklerine en son 30.08.2012 tarihine kadar başvurulması gerekiyor. Ayrıntılı bilgiye 0432 222 02 37 numaralı telefonlardan ve www.tarim reformu.gov.tr, www.vantarim.gov.tr adreslerinden ulaşılabiliyor."(Mahmut Aytekin-İLKHA)