Sur esnafı Gazzeli kardeşlerini yalnız bırakmıyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi esnafından Fatih Buldu, işyerinin bir günlük cirosunu Gazze'ye bağışlayacağını açıkladı.

Peygamber ve Sahabeler Şehri Diyarbakır esnafı her gün farklı bir fedakârlık örneği sergileyerek Gazzeli kardeşlerine sahip çıkıyor.

Merkez Sur ilçesinde bir restoran işletmecisinin 3 günlük cirosunu Gazze'ye bağışlayacağını açıklamasının ardından aynı ilçe esnafından Fatih Buldu da işyerinden elde edeceği bir günlük cirosunu Gazze'ye bağışlama kararı aldı.

Sur ilçesi Saray Kapı mevkiinde fast food olarak nitelendirilen aparatif yemek çeşitleriyle hizmet veren esnaf Buldu, daha önce benzer örnek davranış sergileyen esnaftan etkilendiğini belirterek maliyet ve işçi giderleri düşürülmeksizin bir günlük cirosunu Gazze'ye gönderme kararı aldığını söyledi.

Buldu, "Gazze'deki olayları biliyor ve takip ediyorum. Yapılan bu bağış kampanyasını da sosyal medyada gördüm. Bu kampanya çok hoşuma gitti ve düşündüm: 'Allah onlara manevi cihadı nasip ederken neden ben burada maddi cihat yapmıyorum.' dedim." diye belirtti.

Bu tür bağışların artması temennisiyle esnaf arkadaşlarına seslenen Buldu, "Bir günlük ciromun yani personel, aldığım malzemeler ve dükkân kirası giderlerinin tamamını kendi cebimden, elde edeceğim tüm gelirimi de kuruşuna kadar Gazze'deki Müslüman kardeşlerime bağışlama kararı aldım. Buradan tüm esnaf kardeşlerime sesleniyorum, onları da bu kampanyaya davet ediyor ve bu hayra birlikte vesile olalım diyorum." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sur Haberleri

Davet ve Gençlik Merkezi Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi
Diyarbakır'da sit alanını işgal etmeye çalışan şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır Özekli Mahallesi otobüs saatleri
Esas amacımız aile sistemini korumak ve güçlendirmek olmalı
1400 yıldır Diyarbakır Ulu Cami'de Mukabele geleneği sürüyor