Süt Üreticileri Saman Fiyatlarından Şikayetçi

Tarsus Süt Üretici Birliği, saman balyasının kilo fiyatının 12 TL'ye çıktığını ve süt maliyetlerinin son 2 ay içinde geçen yıla göre 3 kat arttığını ve süt fiyatının ise yerine saydığını belirterek, saman fiyatlarının yüksek oluşundan şikayetçi oldukların

MERSİN - Tarsus Süt Üretici Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, saman balyasının kilo fiyatının Ağustos ayından bu yana 4 TL'den 12 TL'ye çıktığını böylece süt maliyetlerinin son 2 ay içinde geçen yıla göre 3 kat arttığını ancak süt fiyatının yerinde saydığını belirterek, saman fiyatlarının yüksek oluşundan şikayetçi olduklarını belirtti.

 

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Artık El Atmalı"
Sütte girdi maliyetlerinin arttığını, yem ve saman balyasında satışların 'Ben istediğim fiyata satarım' düşüncesindeki kişilerin eline geçmemesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın konuya bir an önce el atmasını istediklerini söyleyen Yılmaz Karabulut şunları söyledi: "Kuraklığa bağlı kaba yem açığı ülkemizde saman, yem ve balya samanını karaborsaya düşürdü. Saman balyasının kilosu bir anda 4 liradan 12 liraya yükseldi. Buna karşı 7 aydır süt fiyatları yerinde sayıyor. Karaborsanın önüne geçilmezse süt üreticisi mağdur oldu. Kuraklığa bağlı diğer ülkeler kaba yem ve süt yemi açığını yüzde 80 oranında kapattığı için sattığı sütten para kazanıyor. Bizde ise üretici para kazanamadığı için ineğini kilosu 6 liraya kasaba gönderiyor. Bu da ülke hayvancılığın bitme noktasına gelindiğini gösteriyor. Her geçen gün dişi hayvanların kesilmesi hayvancılığa çok büyük zarar veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili birimlerin bir an önce konu el atmasını istiyoruz." dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi