Tapu ve Kadastro Personeline Eğitim Seminer

Tapu ve Kadastro Van XV. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı personel 3 günlük eğitim seminerine alındı. Seminerinde konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, eğitim çalışmasının vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

VAN - Tapu ve Kadastro Van XV. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı personel 3 günlük eğitim seminerine alındı. Eğitim seminerine katılan Van Valisi Münir Karaloğlu da bir konuşma yaptı. Semineri düzenleyenleri tebrik eden Karaloğlu, yapılan bu seminerin, eğitim çalışmasının vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin artmasına vesile olmasını diledi.

 

"Türkiye'de Vatandaşın En Fazla Muhatap Olduğu İki Kurum Vardır"
Türkiye'de vatandaşın en fazla muhatap olduğu kurumların başında iki kurumun geldiğini anımsatan Karaloğlu, "Bunlardan bir tanesi Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri, diğeri ise tapu müdürlükleridir. Bunlardan bir tanesi bizim kendimizle ilgili. Kendimizin kaydı ile ilgili canımızla ilgili. Bir tanesi de mallarımızın tescilinin kaydının yapıldığı tapu müdürlükleri. Yani bir taraftan canın kaydını yapan nüfus müdürlükleri, bir taraftan da malın kaydını yapan tapu müdürlükleri. Vatandaşımızın en çok uğradığı iki devlet dairesidir. Bundan 10 yıl önceye gittiğimiz zaman yine vatandaşımızın en çok şikayet ettiği kurumlardan bir tanesi de maalesef tapu müdürlüklerimizdi. Fakat vatandaşlarımız arasında yapılan son anket çalışmasında yüzde 95'nin memnun olduğu ifade ediliyor. Bu iyi bir gelişme" dedi.

 

"Bizim İçin Aslolan Vatandaş Memnuniyetidir"
Vatandaşa güler yüz göstermenin bütün kamu kurumlarının şiarı olması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, şu hususlara dikkat çekti. "Bizim için aslolan vatandaş memnuniyetidir. Bizim için devlet için, devlet memuru için aslolan odur. Bu çalışmaların temelinde de bu vardır zaten. Eğitim sürekli şeydir. Okuldan mezun oldun, işe başladın. O bilgiyle biz 30 yıl 35 yıl hizmet edemeyiz. Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor. İnsanların beklentileri değişiyor. Bu yeni gelişmelere de hem kendimizi hem de çalışanlarımızı adapte etmemiz lazım. Onun için bu eğitimler çok önemlidir. Bugün Van Tapu Sicil Müdürlüğüne gittiğinizde vatandaşımız numaratörden sıra numarasını alır, oturur çayını kahvesini içer, eğer fotoğrafa ihtiyacı varsa foto kabininden şipşak fotoğrafını çektirir, sonra da sadece bir memurla muhatap olur işlemini bitirir ve gider. Şimdi bu noktaya gelmişiz."

 

"Bilişim Teknolojisinin Tüm İmkânları Vatandaşı Memnun Etmek İçin Kullanılıyor"
"Tapu müdürlükleri son 10 yılda yapılan modernizasyon çalışmasıyla bu noktaya gelmiştir" diyerek gelinen noktadan memnun olduklarını ifade eden Karaloğlu, "Bu memnun edici bir durumdur. Artık bilişim teknolojileri de sonuna kadar kullanılmaktadır. Artık tapuya gelmeden internet üzerinden de vatandaşımız sıra numarasını evinden bilgisayarın başından işinden alıp ondan sonra da tapuya gelebilir. Artık bilgisayarın bilişim teknolojisinin bütün imkânları da vatandaş memnuniyetini artırmak için, hizmetin kalitesini artırmak için kullanılıyor, kullanılmaya da devam edecek. Bugünkü toplantıda hem arkadaşlarımızın kişisel gelişimlerine yönelik seminerler olacak, hem kurumsal gelişime yönelik seminerler olacak, hem mevzuat, kurumu ilgilendiren mevzuatla ilgili çalışmalar olacak. Hedef ne? Hedef hizmet kalitesini artırarak, vatandaşı kurumdan memnun ayırmak" dedi.

 

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Kökü Osmanlıya Dayanıyor"
Seminerin açılışına katılan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney'de yaptığı konuşmada, "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz 165 yıldır kökü Osmanlıya dayanan çok köklü bir kurum. Ülkemizin en eski kurumlarından birisi. Bu köklü kurumun ülkemizin en ücra köşesinde de birimi bulunmaktadır. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün merkezi ve taşra olmak üzere özellikle taşra teşkilatlarımız bölge, kadastro müdürlüklerimiz ve tapu sicil müdürlüklerimiz olarak bin 65 birim, 18 bin personelimizle ülkemizin değerli insanlarına hizmet götüren bir kurumuz. Tabi böyle bir kurumun hizmet sunumundaki günün şartlarına, zamanın şartlarına insanlarımızın beklentilerine uygun bir şekilde hizmetlerini sürekli geliştirebilmeleri için de bu gibi eğitimlere ihtiyacımız var. Özellikle modernizasyon projesi kapsamında geliştirilmekte, oluşturulmakta olan bu sürekli kurumsal gelişim projesiyle Türkiye genelinde bütün kurum çalışanlarımızı eğitime tabi tutmaktayız" diye konuştu. (Fikret Özkan - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Van'da kaybolan üniversite öğrencisinin cansız bedenine ulaşıldı
Bölgesel ayrımcılığa son verilmesi gerekiyor
HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı'dan yeni anayasa açıklaması
Biçerdöverin giremediği tarlalar tırpanlarla biçiliyor
HAKSİAD, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van'da bir araya geldi