Taşeron sağlık çalışanlarından kadro talebi

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadelenin devam ettiği bu süreçte iş yüklerinin 2-3 kat arttığını belirten taşeron sağlık çalışanları, hayati tehlikelerinin olduğunu belirterek kadro talebinde bulundular.

Birçok kamu hastanesinde taşeron olarak görev yapan ve yeterli koruyucu ekipmana ulaşmada sıkıntı çektiklerini belirten radyoloji teknisyenleri, normal zamanlarda günde 100 civarında röntgen çekerken, salgın sürecinde iş yüklerinde ciddi artış yaşandığını ve röntgen çekme sayının 350'ye kadar çıktığını belirterek kadro talebinde bulundular.

Kamu hastanelerinde çalışan radyoloji teknisyenlerinin zor şartlar altında çalıştığını söyleyen E.M. salgına karşı mücadele ettikleri bu süreçte kadroya geçmek istediklerini ifade etti.

"Covid-19 tanısında akciğer grafisi önemli olduğundan risk grubunun en tepesinde yer alıyoruz"

Günlük ortalama 100 hastanın röntgenini çekerken, bu süreçte sayının 350'ye kadar çıktığını hatırlatan S.D. "Bir yandan radyasyona maruz kalırken, bir yandan da eksik malzemelerle Covid-19 ile mücadele ediyoruz. Covid-19 tanısında akciğer grafisi önemli olduğundan risk grubunun en tepesinde yer alıyoruz. Bu konuda bizim de sesimizin duyulmasını ve hizmet alımına, taşerona kadro istiyoruz." dedi.

 

"Şirket elemanı değil devletin çalışanı olmak istiyoruz"

Bu zorlu süreçte canla başla mücadele ettiklerini ancak diğer sağlık çalışanlarından tek farklarının şirket çalışanı olmak olduğunu belirten bir çalışan, "Covid-19 virüsünün tespit aşamasında önemli rol oynamamıza rağmen, kamuda çalışan personeller döner sermayelerini tavandan alırken, bizler asgari ücrete tabi tutulmaktayız. Bu zorlu süreçte ve devamında şirket elemanı değil devletin çalışanı olmak istiyoruz." diye konuştu.

"Biz de devlet memurlarına verilen haklardan yararlanmak istiyoruz"

Taşeron şirket üzerinden çalışan ve Covid-19 testi pozitif çıkan bir radyoloji teknisyeni de "Şu an evde karantinadayım. Karantina sürecime 4-5 gün daha kaldı. Çünkü bende de Covid-19 tespit edildi. Virüs geldiği zaman memur ve özel sektör diye ayırt etmiyor, herkese bulaşabiliyor. Biz de devlet memurlarına verilen haklardan yararlanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Taşeron firmalarında çalışan arkadaşlarımızın malzeme eksikliği hala devam etmektedir"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, "Covid-19 gibi görünmeyen bir düşman ile mücadele ederken en etkili silahımız; tomografi cihazları ve bu cihazları kullanan radyoloji teknisyenleridir. Ülkemizde bin 211 tomografi cihazı bulunmaktadır. Bunların yüzde 95'i sağlıkta dönüşüm çerçevesinde özelleştirilmiştir. Kamu hastanelerinde malzeme eksikliği kısmen giderilse de özel hastanelerde ve taşeron firmalarında çalışan arkadaşlarımızın malzeme eksikliği hala devam etmektedir. Malzeme eksikliğine rağmen, bu arkadaşlarımız en ön safta mücadele etmeye devam etmektedir." diye konuştu.

"Arkadaşlarımız bir yandan radyasyon riski ile diğer yandan da Covid-19'a yakalanma riski ile karşı karşıyalar"

Aslanoğlu, "Covid-19 sonrasında tomografi cihazlarına düşen iş yükü oldukça arttı. Bu arkadaşlarımız bir yandan radyasyon riski ile diğer yandan da Covid-19'a yakalanma riski ile karşı karşıyalar. Birçok arkadaşımız bu nedenle şu an karantina altındadır. Sağlık Bakanlığı bir süre önce kamu çalışanlarının döner sermaye ödemelerinde bir iyileştirme yapılacağını söyledi. Ancak özel hastanelerde ve taşeronda çalışan arkadaşlarımız kamu çalışanı olmadıkları için bu ekonomik iyileştirmeden faydalanamamaktadır. Bu arkadaşlarımıza da birer maaş ikramiye verilmesini istiyoruz."

İLKHA














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan doktor serbest bırakıldı
HÜDA PAR'dan Dr. Mehmet Arslan'a cezaevinde ziyaret
MAZLUMDER: Duyarlı insanlar üzerinde kurulan baskılar kabul edilemez
HÜDA PAR: Gözaltına alınan gençler bir an önce serbest bırakılmalıdır!
"Bilinçli bir irade sahibinin (Vacib-ül Vücud) varlığı zorunludur"