Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Mesut Biçim'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Mahmut Aytekin ile İlahiyatçı Cemil Genç katıldı.
Zamanı en verimli şekilde değerlendirmenin yolunun programlı olmaktan geçtiğini söyleyen Cemil Genç, Allah'ın günde 5 vakit namazı farz kılmasında dahi programlı olmaya yönetildiğini belirtti.
Müslümanın zamana ganimet gözüyle bakıp faydalı işlerde değerlendirmesi gerektiğini belirten Mahmut Aytekin, "Tatilin kökenine inilmesi gerekiyor. Tatil ne demek ona bakılması gerekiyor? Tatil kelimesi Arapça bir kelimedir. Yani 'bomboş oturan, işe yaramayan' anlamlarına gelir. Müslüman işe yaramayan, boş olamaz. Müslüman zamanı ganimet gözüyle bakar. Meşhur sözde de deniliyor ya; 3 şey vardır gittikten sonra dönüşü mümkün değildir. Bir ağızdan çıkan söz, 2 oktan çıkan yay, 3 zamandır." dedi.
Zamanın kıymetinin iyi bilmesi gerektiğini söyleyen Aytekin, "Zaman öyle bir sermayedir ki, her şeyi bir şekilde halledebilirsiniz fakat gecen zamanı asla geri getiremezsiniz. Zaman, harcandığı, elden kaçırıldığı zaman, bir daha elde edilemeyecek en büyük sermayedir. Her şeyi zamanla elde edebilirsiniz ama zamanı hiçbir şeyle elde edemezsiniz. Bunun için Müslüman zamanın kıymetini iyi bilmelidir." ifadelerini kullandı.
İnsanların hayatının kolaylaştırmak için icat edilen telefonların yanlış kullanıldığını ve en büyük zaman kaybetme aracına dönüştüğünü ifade eden Aytekin, "Müslüman aynı zamanda bir zaman avcısıdır. Günlük hayatımızda en çok çalan zaman hırsızları vardır. Bugün ne hazindir ki insanoğlunun gelişmesi sonucunda icat edilen, insanlığın kolaylaştırsın diye hayatı diye kullanıma sunduğu telefonlar en büyük zaman hırsızları olmuşlardır." şeklinde konuştu.
İLKHA