TİBFED Diyarbakır İl Başkanı Tatar: Sinyal alınamayan cihazların kapatılması milli servet kaybıdır

TİBFED Diyarbakır İl Başkanı Tatar, yeni yönetmelikle 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması uygulamasının mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

12 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yer alan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınmasına dair yönetmelikte "kesintisiz yedi yıl" ibaresi "son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl" şeklinde değiştirildi.

Yönetmelikte yapılan değişikliğin sektöre etkilerini değerlendiren Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu Diyarbakır İl Başkanı Yunus Tatar, hayata geçilecek bu yönetmelikle teknik servislerde bulundurulan binlerce anakartın işlevini yitireceği ve bunun da milli servet kaybına yol açacağını söyledi.

"2 yıl garantisi olan bir cihaza sim kartı takma zorunluluğu gelmesi kanunen ve vicdanen doğru değildir"

Bilindiği üzere 1 Ocak 2024'de IMEI ile ilgili bir kanun devreye gireceğini ve bir yıl boyunca sim kartı takılmayan cihazlara şebeke verilmeyeceğini belirten Tatar, "Bu durum hem bize hem de topluma çok büyük zararı olacaktır. Örneğin biz teknik servisiz, elimizde yüzlerce ve binlerce ana kart var. Gelen cihazların ayakta kalabilmesi için kullandığımız bu ana kartlar, milli servetimizdir ve bunları kullanamazsak ciddi bir milli servet kaybına uğrayacağız. Müşterinin 10-20 bin liralık cihazını bin-2 bin TL ile düzeltebiliyoruz. 2 yıl garantisi olan bir cihaza sim kartı takma zorunluluğu gelmesi kanunen ve vicdanen doğru değildir." dedi.

Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu Diyarbakır İl Başkanı Yunus Tatar

Teknik servisler olarak ellerinde bulundurdukları yüzlerce ve hatta kimi esnafta binlerce anakartın olduğunu kaydeden Tatar, "Herkes sim kart almak ve hattın iptal olmaması için kontör yüklemek zorunda kalacağından ne halkımızın ne de biz teknik servislerin işine yaramayacak, daha çok operatörlerin işine yarayacaktır. Teknik servislerin ayakta tutulması milli servetin muhafaza edilmesi anlamına gelir. Bu şekilde insanların sıfır cihaz almasının önüne geçilmiş olur. Yeni cihaz alımı, dışarıya yeniden para göndermek anlamına geldiğinden bizler yeni cihaz alımı değil, var olan cihazın onarılmasının hem halkımız hem de bizler için daha iyi olabileceğini söylüyoruz. Nihayetinde Türkiye'ye gelen cihazların tümünün alım satımı dolarla yapılıyor. Bu cihazları onaramazsak yeni bir dolar çıkışı olacak." ifadelerini kullandı.

"Teknik servislerin ayakta tutulması milli servetin muhafaza edilmesi anlamına gelir"

Tatar, "Bu kanunun yürürlüğe geçmesi durumunda sıkıntı yaşarız. Çünkü elimizde tuttuğumuz ana kartlar artık işe yaramayacak ve bizim de bu yönde kaybımız olacak. Bir anakart ciddi anlamda hasar görmüşse yenisini temin ediyoruz veya elimizdeki parçalarla cihazı onarıyoruz. Bu şekilde hem müşteri hem de biz kazançlı çıkıyoruz. Burada nihayetinde bizler ev geçindiriyor, personel çalıştırıyor, elektrik ve kira giderlerini karşıladığımızdan yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Umarım bu çağrımız karşılık bulur." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Diyarbakır'da
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da vatandaşlarla buluştu
Diyarbakırlı girişimcilerden "Boykot Market" projesi
Bu bir cinayettir, intihardır demesinler!
Duruşmada fenalaşan Narin'in babası Arif Güran hastaneye kaldırıldı