Türkiye’nin en büyük su arıtma tesisi Gaziantep’te yapılacak

​Gaziantep’te, Türkiye’nin en büyük “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi”nin temeli Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 103 milyon TL bütçeli tesisin 2018 yılının sonunda hizmete açılacağı belirtildi.

Şehitkamil ilçesi Sacır Mahallesinde bulunan Atık Su Arıtma Tesisinin yanındaki “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin temel atma töreninde konuşan Adalet Bakanı Gül, siyasetin sorunlarını çözmenin de, siyasete talip olmanın da vatandaşa hizmet edebilmek şuuruyla hareket edebilmek anlamına geldiğini söyledi.

Sacır Deresi'nin Gaziantep’in en büyük meselelerinden biri olduğunu belirten Gül, “Seçim döneminde gerek Oğuzeli gerekse de Gazianteplilerle ne zaman bir araya gelsek Sacır meselesi gündeme gelirdi. O dönem söz verdik ve 103 milyonluk bir bedelle ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni biz şehrimize kazandırıyoruz.”dedi.

“Millete efendilik, efelik taslanmaz, sadece hizmetkar olunur” diyen Gül, “Sadece milletin talimatını yerine getiren siyasetçiler olur. Bu anlayışla Gaziantep’imize önemli yatırım kazandırdık. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz hizmetlerini insan odaklı sürdürmektedir. Çevre kirliliğinin önlenmesi, temiz su kullanımı anlamında çocuklarımızın da çok daha iyi yetişmesi için biz çok önemli bir adım atıyoruz. Bugünkü nesillerimizin daha rahat yetişmesi, bizlere emanet olan doğanın da korunması adına bugün önemli bir çalışma hayata geçiriliyor. Hükümetimizin güçlü duruşu yerel yönetimlerin vizyonu önemli yatırımları ve eserleri insanlarımıza kazandıracaktır. Söz verilen tarihten önce bitirilecek bu yatırımla su meselesi çözülecektir. Bu atık su problemi kalmayacak. Sacır Deresi daha temiz akacak, çevreye zarar vermeyecek.” dedi.

Türkiye’nin ikinci içme suyu projesi olan “Düzbağ İçme Suyu Projesi”ne de değinen Gül, bir milyar 200 milyon civarındaki projenin Gaziantep için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, hayat anlamına gelen suyun medeniyetin temeli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin su fakiri bir ülke olduğunu vurgulayan Şimşek, “Uzun vadeli projeksiyonlarda da ülkemizin Anadolu’nun önemli bir kısmını ciddi bir şekilde sorunuyla karşı karşıya kalma riski var. Bu durumda o zaman kullandığımız suyu tekrardan bir değerlendirip, temizleyip ve yeniden kullanabilecek noktaya getirmek, çok uzun vadeli önemli bir sorunu çözer. Olay sadece bir Sacır Deresi'nin şu anki bu kirliliği gidermek değildir. Aslında olay bunun çok ötesindedir.” dedi.

Uzun ve uluslararası vadeli yapılan bu tesisin daha da anlam kazandığını belirten Şimşek, büyük bir proje olan tesisin, şu andaki inşaatı devam eden Türkiye'deki en büyük tesis olduğuna ve çalışmaların neticesinde 2060'lı yıllara kadar Gaziantep'in su sorununun çözüleceğine dikkati çekti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de dünyanın, Türkiye ve Gaziantep’in geleceği adına yapılan bu çok önemli yatırımın hayata geçirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından arıtma tesisinin temeli dualar eşliğinde atıldı.

İLKHA

















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti