Gaziantep’te açılan, Türkiye'nin farklı illerinin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı “Yöresel Ürünler Fuarı” büyük bir ilgi görüyor. Bir hafta süresince açık kalacak fuara katılan firma yetkilileri, vatandaşların fuara yoğun bir ilgi gösterdiğini ve satışlardan memnun olduklarını söylediler.
Gaziantep’in merkez Şehitkâmil ilçesi 15 Temmuz Meydanı’nda açılan ve Türkiye'nin 40 ilinden yaklaşık 200 çeşit ürünün sergilendiği fuar, açıldığı günden bu yana yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.
Birbirinden farklı yöresel ürünlerin, lezzetlerin ve tatların Gazianteplilerin beğenisine sunulduğu, fuara katılan firmalar, yöresel lezzetlere gösterilen ilgiden gayet memnun olduklarını söylediler.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Kayseri, Ankara, Kocaeli, Erzurum, Niğde, Trabzon, Sivas, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Çankırı ve Adıyaman illerinin pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymak gibi yöresel ürünleri, Gazianteplilerin beğenisine sunuluyor.
“Tadına bakan bir daha geliyor”
Fuara Erzurum’dan katılan ve kendi yörelerine has cağ kebabı satışı yapan Levent Konak, fuara yoğun bir katılım olduğunu ve bundan dolayı çok memnun olduklarını söyledi.
Konak, “Allah’a şükürler olsun işlerimiz iyi, fena değil. Yeni geldik. Önümüzdeki günlerde işlerimiz daha iyi olacak diye ümit ediyoruz. Ocak’ın 7’sine kadar buradayız. Erzurum cağ kebabı yapıyoruz burada. Gelenler tadına bakıyor. Tadına bakan bir daha geliyor.” dedi.
“Satışlarımız iyi, Allah’a şükürler olsun”
Fuara Çorum’dan katıldıklarını ve yörenin 60’dan fazla leblebi çeşidini Gazianteplilerin beğenisine sunduklarını belirten Nurullah Delioğlu ise, şunları söyledi:
“Biz Çorum’dan geliyoruz. fuarda, Çorum’un leblebi çeşitlerini satıyoruz. Her çeşidin ayrı bir lezzeti var. Yöresel ürünlerimizi tanıtmak için Gaziantep’e geldik. İnşallah Gaziantepliler de memnun kalırlar. Herkesi fuarımıza bekleriz. Satışlarımız iyi, Allah’a şükürler olsun. Çeşitlerimizin birçoğunu Antep halkı biliyor. Ama daha farklı çeşitlerimizi tanımaları için buraya kadar geldik. Herkesi bekliyoruz. Çorum denildiği zaman akla leblebi gelir. Bütün dünya Çorum’u bu yönüyle tanıyor.”
“Antep bize bereketli geldi”
Gaziantep’e geldiğinden dolayı mutluluğunu dile getiren Kenan Limoncu ise fuara Adana’dan geldiklerini söyledi.
Limoncu, “Burada sıcak helva yapıyoruz. Yaptığımız helvanın içinde tahin ve şeker var. Başka bir şey yok. Antep çok güzel bir şehir ve bu ikinci gelişimiz. Antep’ten çok memnunuz. Herkesten de Allah razı olsun. Satışlarımız maşallah bereketli gidiyor. Antep bize bereketli geldi.” şeklinde konuştu.
“Ürünlerimizin hepsi doğaldır”
Fuara Trabzon'dan katılan ve 8 kiloluk tam buğday "Trabzon ekmeği" ile Trabzon yöresine ait ürünlerin satışını yapan Emre Candilli, “Biz tereyağı, peynir, pestil, köme gibi çeşitleri satıyoruz. Çeşitlerimiz bol. Allah bereket versin, rızkımızı veriyor. Ürünlerimizin hepsi doğaldır. Kendi mandıramız var. Buradaki bütün ürünlerin hepsinin imalatı bize aittir. Ekmeğimizin peşindeyiz. Neresi olursa gidiyoruz. Hem vatandaşlara hizmet ediyor hem de yöremizin ürünlerini tanıtıyoruz.” diye konuştu.
“6 saat fırında piştiği için daha uzun ömürlü oluyor”
Trabzon’dan katılan bir diğer firma yetkilisi Burak Köse de, “Biz, kendi yöremize ait ürünlerin yer aldığı bu fuarda yöremize ait ekmek, peynir ve diğer ürünlerimizi hem tanıtıyor, hem de satıyoruz. Satışlardan memnunuz. Trabzon ekmeğinin hammaddesi tam buğday unu. 6 saat fırında piştiği için daha uzun ömürlü oluyor. Diğer ekmeklere göre daha organik ve lezzetlidir. İçerisinde ekşi maya var.” bilgisini verdi.
“Vatandaşlar pişmaniyenin tadını bilsinler istedik”
Gazianteplilerin, yöresel lezzetleri tatmalarını istediklerini ifade eden Mehmet Akın ise, şunları dile getirdi:
“Buraya pişmaniye getirdik. Vatandaşlar pişmaniyenin tadını bilsinler istedik. Pişmaniye, un, yağ ve şekerden yapılıyor. Allah’a şükürler olsun satışlarımız normal. Vatandaşlarda pişmaniyeyi çok seviyor. Baya bir rağbet var. Burada taze olarak üretip satıyoruz.”
“Fuarımız Ocak'ın 7'sine kadar açık, herkesi bekliyoruz”
Fuara Çankırı’dan katılan ve kaya tuzu ürünlerinin satışını yaptıklarını belirten Ahmet Durmaz, “Çankırı'da kaya tuzundan ürünler yapıyoruz. Reklam ve tanıtım amaçlı ürünlerimizi satmak için Gaziantep'e geldik. Gaziantep halkına da çok teşekkür ediyoruz, yoğun bir ilgi gösterdiler. Fuarımız Ocak'ın 7'sine kadar açık, herkesi bekliyoruz. Kaya tuzu lambalarımız, ayak bakım tuzu, tuz sabunları, taş değirmende üretimi yapılan kaya tuzu var. Tuz lambaları astım, nefes darlığı, bronşit, baş ağrısı, migren gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Ayak bakım tuzları ise ayakta koku, mantar, kaşıntı, akıntı ve terleme sorunlarını gideriz. Tuz sabunları da, sedef, egzama ve kaşıntı gibi sorunlar varsa onlara iyi gelir.” dedi.
Hatay künefesini Gaziantep’e taşıyan Rıfat Babalar ise kendine has peyniriyle meşhur Hatay künefesinin büyük bir ilgi gördüğünü ve satışlardan memnun olduklarını söyledi.
Fuarın açılmasından memnun kalan vatandaşlar ise, fuarın çok güzel geçtiğini ve doğal ürünlerin yer aldığı bu tür fuarların önem arz ettiğine dikkat çektiler.
İLKHA