Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, tekstil sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla üniversitede tekstil bölümlerini tercih edecek öğrencilere aylık asgari ücret kadar burs verileceğini söyledi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Üniversitede tekstil bölümlerini tercih edecek öğrencilere verilecek bursun şart ve miktarları ile ilgili Vali Gül’e bilgi veren Kileci, üniversiteye girişte başarı sıralamasında ilk 80 bin içerisinde yer alan ve ilk 5 tercihinden birini tekstil ve deri mühendisliği olarak belirleyen öğrencilerin bu imkândan yararlanabileceğini belirtti.
Kileci, ihracatçı birliklerinin desteklediği proje ile tekstil mühendisliği algısının yükseltilmesi ve sektöre nitelikli personel yetiştirilmesini sağlamak amacıyla üniversite okuyacak öğrencilerin tekstil ve deri mühendisliği bölümlerini seçmeleri halinde kriterlere uyan gençlere süper burs imkânı doğduğunu belirtti.
Proje ile bilgi alan Gaziantep Valisi Davut Gül ise, öğrencilerin eğitim hayatlarına yapılacak en önemli katkılardan birinin doğru meslekleri seçmeleri ve maddi olarak destek sunulması olduğunu belirterek, hem bu dönemde hem de gelecekte iş imkânı oldukça fazla olan tekstil alanında nitelikli personel yetiştirmeye yönelik bu projenin ciddi katkılar sağlayacağını kaydetti.
Rehber öğretmenlere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Gül, “Çocuklarımızı ilgi alanları kadar gelecekte meslek ve iş sahibi olacakları sektörlere yönlendirerek, o alanları sevdirmeliyiz. Ülkemizde tekstil sektörü sürekli gelişiyor, oldukça fazla istihdam sağlama imkânına da sahip. Gençlerimizin okurken bu burslardan yararlanarak geleceğe daha güzel hazırlanacağına inanıyor ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Gül, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullarda bu konuyla ilgili duyuruların yapılacağını ve sosyal medya üzerinden de konunun daha geniş kitlelere duyurulması gerektiğini vurguladı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kileci, köklü bir geçmişi bulunan tekstil sektörünün, Türkiye’nin sanayileşmesinde stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bu önemin halen geçerliliğini koruduğunu ifade etti.
Kileci, “Ülkemize döviz kazandırma, insanlarımıza iş imkânı sağlama bakımından benzersiz bir sektör olan tekstile önümüzdeki dönemde de önemli görevler düşmektedir. Çağın gerektirdiği bilgi ve beceri ile donanmış gençlerin sektörümüzde istihdam edilmesi bu nedenle daha da önemli hale gelmektedir. Bu nedenle en başarılı öğrencileri tekstil sektörüne kazandırmak amacıyla bir proje başlatmış bulunuyoruz. Üniversite sınavında ön sıralarda yer alan öğrencilerimizin tekstil mühendisliği bölümünü seçmesi durumunda asgari ücret tutarında burs veriyoruz.” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki günlerde rehber öğretmenlerin konu hakkında bilgilendirileceği bir toplantı yapacaklarını ifade eden Kileci, “Öğrencilerimiz gerekli bilgilere rehber öğretmenleri vasıtasıyla ve YÖK’ün de ilgili kılavuzlarından ulaşabilecekler. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak da bu yenilikçi projeyi her platformda duyurmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Bursun şartları ve miktarları ile ilgili de bilgi veren Kileci, “Buna göre, üniversite sınavında ilk 20 binde olanlara asgari ücret, ilk 20-50 bin arasında olanlara asgari ücretin yüzde 70’i ve ilk 50-80 bin arasında olanlara da asgari ücretin yüzde 50’si kadar bir burs vereceğiz. Ayrıca bu bursların öğrencilerin başarılı olması durumunda her sene asgari ücrete yapılan zam oranında artırılacak. Bursu hak kazanmak için de öğrencilerin tekstil mühendisliği bölümlerinden birini ilk 5 tercihlerinden biri olarak yazmaları ve söz konusu bölüme yerleşmeleri gerekiyor. Burslar deri mühendisliği bölümünü seçen öğrenciler için de geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.
İLKHA