Ürünlerde taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında domuz eti de dâhil olmak üzere ürünlerde taklit veya tağşiş yapan 96 firmaya ait 150 parti ürünü kamuoyuna duyurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 96 firmaya ait 150 parti ürünü Bakanlığın internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sundu. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürün tüketicinin bilgisine arz edilmiş oldu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Ürünlerde tağşiş ve taklidin tespit edilmesinde; Bakanlıkça yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, BİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğunun açık olduğu belirtilen açıklamada, bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkın sağlığının korunması yönündeki Bakanlık çalışmaları açısından çok önem arz ettiği kaydedildi.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 96 firmaya ait 150 parti ürünün tek tek ismine yer verilen açıklamada, böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürünün tüketicinin bilgisine arz edildiği aktarıldı. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Diyabet hastalarında ayak sağlığına dikkat!
Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?