Üstad vefatının 59'uncu yılında Dicle Üniversitesinde resim sergisinde anıldı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 59'uncu yıldönümü münasebetiyle Dicle Üniversitesinde fotoğraf sergisi açıldı.

Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü tarafından Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 59'uncu yıldönümü münasebetiyle İlahiyat Fakültesinde fotoğraf sergisi açıldı.

Bilge Gençlik Kulübü tarafından açılan fotoğraf sergisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yahya Özoruç, Üstad gibi mümtaz şahsiyetlerin ilimlerinden yeteri kadar istifade edilemediğini belirterek alimlerin iyi tanınması gerektiğine vurgu yaptı.

Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Özoruç, "Risale i Nur müellifi, Kur'an'ın tefsirini yazan, İslam ve Kur'an hizmetkarı olan Üstad'ın vefatının 59'uncu sene-i devriyesinde böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bununla alakalı olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenleniyor, Üstad yad ediliyor. Bu tür etkinlikler sayesinde en azından, bir nebze de olsa akıllarda kalma imkanı buluyor. Ondan dolayı biz de etkinliğimizi fotoğraf sergisi şeklinde gerçekleştirdik. Genelde fotoğraflarımız da, üstadın hayatından bazı kesitleri sunmaya çalıştık. Onun dışında tarihe damga vuran, özellikle bizim, gençliğin istifade etmesi için önemli olan bazı sözler yerleştirdik." dedi.

Üstadın mücadele hayatına dikkat çeken Özoruç, "Risale-i Nur'un müellifi Kur'an ve İslam hizmetkarı olan Üstad Bediüzzaman'ın hayatı çilelerle geçti. Kendisi yaklaşık 28 yıl zindanda, esarette vaktini geçirdi. Isparta'da, Burdur'da, Kastamonu'da, Afyon'da, Denizli'de velhasıl ülkenin çeşitli yerlerinde hayatı bu şekilde esaret ve zindanlarla geçti. Böyle biri hem bu şekilde hayattan mahrum edilmesine rağmen, aynı zamanda o çileli hayatında dahi bir şeyler yapabilmenin, İslam'ın yayılmasını, Kur'an hakikatlerinin neşr-u nema bulması adına mücadelesi gençlere her zaman örnek olmuştur. Bundan dolayı gençlere bu şekilde örnek olan alimlerin iyice tanınması gerekir. Bizim de bu etkinliği yapmamızın amacı Üstad gibi mümtaz şahsiyetlerin toplumda yeteri kadar tanınabilmesidir." ifadelerini kullandı

Özoruç, "Etkinliğimiz İnşallah bugün ilahiyat fakültesinde olacak, devam edecek. Yarın da inşallah tıp fakültesinde olmak üzere etkinliğimizi tamamlayacağız inşallah." şeklinde konuştu.

Sergilenen fotoğrafların üzerindeki sözlerden etkilendiği belirten Muhsin Alakuş, "Üstadın 'ben demeyiniz, biz deyiniz' sözü bana birçok şeyi hatırlattı. Ümmet bilinciyle hareket etmeyi fark ettim. Bu resim sergileri sayesinde Bediüzzaman'ın hayatını daha iyi kavramış oluyor, daha iyi anlıyoruz. Bu etkinliği yapanlardan Allah razı olsun. Gerek görsellerin hazırlanmasında ve gerekse faaliyetin yürütülmesinde emeği geçenlerden Allah razı olsun." temennilerinde bulundu.

Ahmet Aktürk ise, "Resim sergisini çok faydalı buldum. Onun vefat yıldönümü olduğunu da bilmiyordum. Bu bir eksiklik bizim için. Gezdik, yazılarını okuduk, fotoğraflarını çektik. Bizim için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu tür şeylerin inşallah devamı olur. Bir karede dünyanın o kadar da önemli olmadığını, üzerinde kavga edilmeyecek dünya olduğunu öğrendim. Çok hoşuma gitti, fotoğrafını da çektim." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sur Haberleri

Sur esnafı Gazzeli kardeşlerini yalnız bırakmıyor
Diyarbakır Özekli Mahallesi otobüs saatleri
Diyarbakır'da arazi çıkmazına giren Pirhüseyin sakinleri çözüm yolu arıyor
HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?
"Kardeşliğe ve barışa ihtiyacımız var!"