Uzaktan eğitim ortamının canlı tutulması için ailelere önemli uyarılar

Millî Eğitim Bakanlığının, okulların 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitime geçilmesi kararını değerlendiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, bu sürecin değerlendirilmesi hususunda ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren eğitim-öğretimde 2 haftalık ara tatil uygulamasına giden Millî Eğitim Bakanlığı, söz konusu tatil sürecinden sonra uzaktan eğitim modeline geçileceğini açıkladı. Eğitim-öğretimde 2 haftalık ara tatil süreci hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, söz konusu durumun tatilden ziyade tedbir olduğunu söyledi.

Tekdemir, "Okullar 16 marttan itibaren 2 hafta sureyle tatil edildi. Tabi bu iki haftalık tatile, bir haftalık tatil öne alınarak girildi. Tatilin, daha doğrusu eğitim tedbir kararının uzaması da gündeme gelebilir. Muhtemelen Bilim Kurulunun burada tavsiye kararı belirleyici olacak. Bakanlık her iki duruma ilişkin hazırlıklarını tamamlamış durumda. Öncelikle şu hususu net olarak belirlemek gerekiyor. Bu durum tatilden ziyade bir tedbirdir." dedi.

"Dünyada Çin'den sonra uzaktan eğitimi uygulayacak ikinci ülke Türkiye'dir"

Corona virüs tedbirleri kapsamında 23 marttan itibaren uzaktan eğitime geçileceğini hatırlatan Tekdemir, "EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla ders videoları şeklinde yeni bir döneme geçilecek. Tabi ki Sayın Bakanın açıklamasına göre sınavlar yüz yüze yapılan eğitimlerden sorulacak. Bununla birlikte 6 yayın kanalında uzaktan eğitim imkânı sunulacak. Dünyada Çin'den sonra uzaktan eğitimi ulusal düzeyde uygulayacak ikinci ülke Türkiye'dir. Uzaktan eğitim; bilişsel, sosyal, akademik, sanatsal ve kültürel içeriklerle bezenmiş uygulamalar içeriyor." ifadelerini kullandı.

Bakanlık düzeyinde alınan eğitimsel tedbirlerin dışında aile ortamına ve çocuğun bu ortamla ilişkili durumuna özel vurgu yapmak gerektiğini söyleyen Tekdemir, "Evde çocukların karakterini olumlu yönde etkileyecek etkinlikler ve oyunlar yoluyla evde eğitim ortamını canlı tutmak gerekiyor. Okul ortamından soğumamaları önemli bir konudur." şeklinde konuştu.

"Evde eğitim ortamını değerlendirmek üzere okuma saatleri oluşturulmalıdır"

Çocukların bu süreçte Corona virüs gündeminin tamamen dışına çıkarılmaları gerektiğinin altını çizen Tekdemir, "Endişe ve kaygı durumlarına çocukların dahil edilmemesi önemlidir. Yine evde eğitim ortamını değerlendirmek üzere çocukların değer dünyalarını iyileştirecek ve geliştirecek yayınlardan yararlanılmalı, okuma saatleri oluşturulmalıdır." diye belirtti.

Evde eğitim modeli kapsamında aile içi farklı etkinliklerin de yapılabileceğine dikkat çeken Tekdemir son olarak şunları söyledi:

Okuma saatleri; çocuğun okuma alışkanlığını kazandığı, okumayı sevdiği, tahlil ve değerlendirmeler yaptığı bir tecrübe olarak kazanıma dönüştürülmelidir. Çocukların ailesiyle birlikte oyunlar oynaması da çok önemlidir. Tabi ki bu oyunlar çocuğun karakter gelişimine olumlu yönde etkileyecek, değer dünyasında yapıcı bir etkide bulunacak şekilde olmalıdır.

Tekdemir son olarak "Çocukların ailesiyle birlikte ibadet etmeleri de önemlidir. Çocuğun hem vicdani ve insani hem de bütün bir karakterini yapıcı şekilde etkileyecektir. Aile içi bilgi içerikli yarışmalar düzenlenebilir. Bu yarışmalar çocukların hem birikimlerine katkı sunacaktır hem de eksik kalan alanları da tamamlamasına fayda sağlayacaktır."

İLKHA




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Diyarbakır'da
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da vatandaşlarla buluştu
Diyarbakırlı girişimcilerden "Boykot Market" projesi
Bu bir cinayettir, intihardır demesinler!
Duruşmada fenalaşan Narin'in babası Arif Güran hastaneye kaldırıldı