3'üncü kez yazarlara ve okurlara kapılarını açan Van Kitap Fuarı'nı 13 Aralık Cuma gününden bu güne binlerce okur ziyaret edip yazarlarla bir araya gelme fırsatı yakaladılar.
Van ilinde ikamet eden Bahattin Bulut, kaleme aldığı Nida adlı kitapla fuara katıldığını ve geçen yıla nazaran ziyaretçi sayısında daha fazla bir yoğunluğu beklediklerini belirtti.
Bahattin Bulut, "Nida isimli şiir kitabımla fuara katıldım. Üçüncüsü düzenlenen Van Kitap Fuarı'na geçen yıl katılım güzeldi. Bu yıl katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz. Fuar, yazar ve okur arasında bir buluşmadır. Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük fuarı anlamını taşımaktadır aynı zamanda. Bu yıl verimli geçmesini temenni ediyoruz fuarın." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde arkeolog olarak çalışma yürüten akademisyen Seyithan Aydemir, yöresel yazarların tanınmasının önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
Fuarın Van'da açılmış olması çok önemli, devamının gelmesi de önemlidir. Bu ve benzeri fuarlarda yöresel yazarların tanınması için farklı çalışmaların yapılması da önem arz etmektedir.
Vanlı diğer bir yazar Davut Mortaç ise"12-15 yıldır şiir yazıyorum. 2012'de 'Vefa Sevdam' adlı kitabım yayınlandı. İkinci kitabım ise 'Yedi Hüzme' bu yıl yayınlandı. İki kitabımla Van Kitap Fuarına okurlarımızı bekliyoruz." dedi.
Yeni Asya Neşriyat Pazarlama ve Satış Müdürü Cesim Aydın, okurların gelip kendilerine sorular sormalarının kendilerini memnun ettiği ifade ederek şunları söyledi:
Vanlı okuyucularımızın ve kitapseverlerin ilgisini bekliyoruz. 3 yıldır bu fuara katılıyoruz güzel bir fuar, ilgiden de memnunuz. Tabii dezavantajları da bu noktalarda mevcut. Biraz şehrin dışında olması ailelerin gelip gitmesi noktasında biraz zor oluyor ama üniversite kampüsüne yakın olması bize avantaj sağlıyor. Açıldığı günden bu güne kadar ilgi iyi. Gençler bilhassa stantları ziyaret edip kitapları inceliyorlar, soru sormaları memnun ediyor bizi. Bu fuarı ileriye dönük daha iyi bir noktaya getirmek için ciddi çalışmalar yapılmalı bunu da hep birlikte inşallah yapacağız.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Hüseyin Güdücüoğlu ise çocukları ile fuarı ziyaret ettiğini ve bu hususun önemli olduğunu kaydederek, "Uzun süredir Fuarı bekliyorduk, yeniden açılması mutlu etti bizi. Çok güzel kaliteli yayınevleri gelmiş. Çocuklarımla birlikte fuar kapanana kadar gelip ziyaret edeceğim burayı. Çok büyükşehirlerde yaşamıyoruz, İzmir, İstanbul gibi. O yüzden yılda bir defa bu fuarlar gelmekte ilimize. Çocuklarımızı eğlendiriyor, parklara götürüyoruz fakat ailelerin çocukların böyle bir yere getirilmeleri gezdirilmeleri çok önemli. Çocukların kitap içinde olmaları çok önemli. Biz de sabahın erken saatlerinde buraya geldik." diye konuştu.
Naif Erboğa ise özellikle çocukların bu tür ortamlarda yaza ve kitaplarla buluşmasının zihinsel gelişimlerine olumlu etkisinin olduğunu belirtti.
Naif Erboğa, "Böylesi bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı bu tür etkinliklerde gezdirmeliyiz. Kitap ve yazarları tanımalarında çok önemli. Stantları gezdiğimizde hem kitap ve yazarları tanıyabiliyorlar ve hem de beyinsel olarak gelişimlerinde olumlu bir etkinlik olabileceğini düşünüyorum." dedi.
Ahmet Özden adlı okur ise "Kitaplara ilgim fazla olduğu için bugün gelip gezmek istedim. Fuarı Şu anda da katılım bayağı fazla, stantları gezip kitapları inceliyoruz." ifadelerini kullandı.
İLKHA