Van'da 120 kursiyere sertifikaları verildi

​Van’da, "Tekstilde İş Gücü Yerinden Edilmiş Kişilerle Gelişiyor" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Van’da, "Tekstilde İş Gücü Yerinden Edilmiş Kişilerle Gelişiyor" projesinin kapanış toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen proje kapsamında dezavantajlı 120 kişiye eğitim verildi, kursiyerlerin bazıları istihdam edildi.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, projenin Çaldıran Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde ve Van TSO ve Terziler Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkârlar Esnaf Odası'nın desteği ile yapıldığını belirtti.

Takva, "Çaldıran ilçemizden Van’da yerleşik bulunan değerli arkadaşlarımızın kurmuş olduğu Çaldıran Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin liderliğinde Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Terziler Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkârlar Esnaf Odası'nın ortaklığıyla bir proje yürüttük. Bu proje sizlerin katılımıyla tamamlanmış bulunuyor.  Bu proje kapsamında 120 kursiyer görev aldı. Bu çerçevede arkadaşlarımız hem teorik eğitimler aldılar hem de pratik eğitimler aldılar. Pratik eğitimler almaları içinde makineler temin edildi. O arada da proje bütçesi kapsamında ön görülen yeterli bir kaynakta kursiyerlere dağıtılmak itibariyle projemiz bugün sonlandırılmış bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Çaldıran Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Yüce, projelerinin amacının dezavantajlı kişilerden 15-40 yaş arası 120 kişiye tekstil alanında eğitim vermek ve bunların çoğunluğunu istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

Yüce, “2016 yılında projemiz kabul edildi ve Ekim 2016’da sözleşmeyi imzalayarak 1 Kasım 2016 tarihinde proje faaliyetlerine başladık. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, projenin yürütülmesi hususunda bizlere gerekli yeri tahsis ederek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bizlere desteklerini sundular. Projemiz kapsamında aldığımız 10 adet düz dikiş makinesi, 1 adet overlok makinesi, 1 adet ütüleme ünitesi, 60 adet kolçaklı sandalye, 30 adet çalışma masası ve 2 adet dizüstü bilgisayar aldık. Projemizin toplam bütçesi 220 bin avro olup, bunun 115 bin avrosunu kursiyerlerimize harçlık olarak verdik." şeklinde konuştu.

“120 kursiyere eğitim verdik”

Proje kapsamında 120 kursiyere eğitim verildiğini ve kimisinin de fabrikalarda istihdam edildiğini söyleyen Yüce, “Projemizde yerinden edinmiş 2 engelli kursiyer, 4 üniversite mezunu, 44 lise mezunu ve 70 ilkokul mezunu olmak üzere toplamda 120 kursiyere eğitim verdik. Verdiğimiz eğitimler iş sağlığı, iş güvenliği, zaman yönetimi, kişisel gelişim, ilk yardım, kadın ve erkek üst giyim dikimi ile ilgili eğitimlerden sonra da 60 kursiyerimize girişimcilik eğitimi verdik. Kursiyerlerimizin bir kısmı bazı tekstil fabrikalarında istihdam edildi.” diye konuştu.

Terziler Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman ise Tecrübe kazananlara destek olacaklarını belirtti.

Proje koordinatörü Yunus Yetkin’in sunumun ardından eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

İLKHA

















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Van'da kaybolan üniversite öğrencisinin cansız bedenine ulaşıldı
Bölgesel ayrımcılığa son verilmesi gerekiyor
HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı'dan yeni anayasa açıklaması
Biçerdöverin giremediği tarlalar tırpanlarla biçiliyor
HAKSİAD, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van'da bir araya geldi