İçerisinde hastane ünitesi, KBRN ünitesi ve personel barınma alanı bulunan ağır iklim çadırlarının afet durumlarında sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulabilmesi için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Sünnetçioğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Van’a gönderilen 4 mevsim barınma ve hasta bakımına uygun olan ağır iklim çadırlarının kurulumunda toplamda 46 UMKE gönüllüsünün görev aldığını ve gerçekleştirilen eğitimde olası afet durumunda sahra hastanesi kurulum reaksiyonunun hızlandırılması amaçlandığını belirtti.
“Çadırlar, 4 mevsim barınma ve hasta bakımına uygun olarak üretilmiştir”
Söz konusu hizmetle her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunulabileceğini belirten Sünnetçioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ayrıca, ağır iklim sahra hastanesi kurulumu çok sayıda görevi başarılıyla yerine getirmiştir. Bizim modül eğitimlerimiz içerisinde bu eğitimler mevcut olup ilk üniteyi kurduğumuz an içerisinde malzemeleri yerleştirdiğimizde hasta almaya başlıyoruz.
Ağır iklim Sahra hastanesinin amacı bölge illerinde, yurt içi ve yurt dışında gelişebilecek olası afet durumlarında hastanelerin hizmet veremediği anda kurulumu tamamlanıp 25-55 dereceye kadar iklimlendirme yapılıp 50 yatağa kadar hizmet vermektir. Bu kapsamda Erzurum, Erzincan ve Malatya’dan Sağlık Bakanlığımız eğitmenleri katıldı."
İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Mahmut Sünnetçioğlu, Ağır iklim Sahra hastanesi kurulum çalışmalarında emeği geçen UMKE gönüllülerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.