Bölgede yapılmayan birçok ameliyatın ve tıbbı operasyonun yapıldığı Tıp merkezi, yaklaşık 170 öğretim görevlisi ile, 52 bin metrekarelik bir alanda halka hizmet veriyor.
Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Cengiz Demir, Tıp Merkezi ile ilgili merak edilenleri değerlendirdi.
52 bin metrekarelik alanda 4 milyonluk nüfusa hizmet
Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin, Çevre illerle birlikte yaklaşık olarak 4 milyon nüfusa hizmet veren üçüncü basamak bir tıp merkezi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Demir, “Hastanemiz 52 bin metrekarelik bir alana sahip ve birçok birimle diğer hastanelerimizde yapılmayan birçok hizmete imza atmaktadır. Yaklaşık olarak 670 yatak kapasitemiz var. 100-110 yoğum bakım yatağı ve 9 tane de büyük ameliyathanemiz, bir de lokal ameliyathanemiz bulunmaktadır.” dedi.
Hastanenin yetersiz olduğunu Belirten Doç. Dr. Demir, yeni projelerini şu şekilde anlattı:
“Maalesef bunlar yeterli değil. O sebepten dolayı biz gelir gelmez, hemen 4 tane ek ameliyatın yapılması için kulları sıvadık. Projeleri bitti, yakında da inşallah yapımına başlıyoruz. Bu ameliyathane sorunumuzu çözecek bir adım olacaktır. Hastanemizin otopark noktasında bir sıkıntısı var. Otoparkla ilgili de ihale yaptık. Yaklaşık 5 bin metrekarelik bir otopark yapımına da yakında başlıyoruz. Onun haricinde projelerimizden bir tanesi de, buraya dışarıdan gelecek olan refakatçılarımızın kalabilecekleri bir refakatçi otelinin yapımı için, şu anda Belediyeyle de diyaloğumuz devam ediyor. İnşallah bunu kısa süre içerisinde yapmayı planlıyoruz. Ancak asıl sorun, 52 bin metrekarelik alan bizlere yetmiyor. Bununla ilgili de maliye ile olan görüşmelerimizde olumlu gidiyor. 35 bin metrekarelik bir alanı daha mevcut binamıza eklemeyi planlıyoruz.”
“Bölgede olmayan birçok hizmeti veriyoruz”
Bölgede yapılamayan birçok hizmete imza attıklarını belirten Demir, “Bölgede olmayan Nükleer Tıp Birimini açtık burada, bununla beraber özellikle Pozisyon Emisyon Tomografisi başta olmak üzere, birçok nitelikli hizmeti hastalarımıza sunduk. Bölgede sadece bizde olan bir organ transfantasyonu ve obezite cerrahisinin yapıldığı bir merkezimiz de hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra kemik iliği nakil merkezimizi kurduk, ilk vakalarımızı alıyoruz.” İfadelerini kullandı.
“Şu an 170’e yakın öğretim üyesi sayımız mevcut”
Tıp merkezinin Türkiye’de oldukça önemli bir yerde olduğunu ve yayın sayısına göre, Türkiye’de şu an ilk 10’da olduklarını aktaran Doç. Dr. Demir, “Kadro itibarıyla şu an kötü bir noktada değiliz. İlk önce onu söyleyeyim. Şu an 170’e yakın öğretim üyesi sayımız mevcut. Ancak sadece hastanemizde değil, Türkiye’deki diğer tıp merkezlerinde de az bulunan bazı uzmanlıklar var. Bu noktada bazı sıkıntılar yaşamaktayız” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)