Vatandaş antibiyotik yerine bitkileri tercih ediyor

Vücut direncinin artırılması için bitkisel ürünlerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunan aktarlar, vatandaşın, antibiyotik yerine bu ürünlere rağbetinin arttığına dikkat çekiyor.

Özellikle kış ve bahar mevsimlerinde grip, öksürük, soğuk algınlığı ve alerji gibi vücut direncinin azalmasına bağlı oluşan hastalıklar yaygınlaştığı için antibiyotiğe ihtiyaç da artıyor.

Vücut direncinin artırılması amacıyla bitkisel ürünlerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunan aktarlar, vatandaşların, son zamanlarda antibiyotik yerine bitkisel ürünleri tercih ettiğine dikkat çekiyor.

Merkez Bağlar ilçesinde 17 yıldan beridir şifalı bitki ve baharat ürünleri satan Musa Dakak, vücut hücrelerine zarar veren ürünleri tüketmektense bitkilere yönelmenin faydalı olacağını ifade etti.

Dakak, "Kış aylarında kahve, neskafe, süt tozu, siyah ve kaçak çay gibi ürünleri tüketmektense bitkilere yönelmek daha faydalı olacaktır. İşin uzmanlarının sürekli dile getirdikleri ve tavsiye ettikleri konu budur. Özellikle kış mevsimlerinde antibiyotik özelliği yüksek olan bitkiler vardır. Bunlara yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Son zamanlarda bu, televizyon programlarında da dile getiriliyor. Hücrelere zarar verecek ürünleri tüketmektense doğal olan bitkisel ürünlere yönelip, bu bitkileri tüketmelerinin daha faydalı olacağına inanıyoruz." dedi.

 "Vücut direncini arttırır"

Söz konusu bitkilerin sadece kış mevsiminde değil, yıl boyunca tüketilebileceğine işaret eden Dakak, şunları söyledi: "Bunun bir mevsimi yoktur ve tadı da güzeldir. Sağlık açısından düşünüldüğünde, organik olması bir zenginliktir. Her zaman tüketilebilir. Astım, bronşit, soğuk algınlığı, öksürük, boğazı temizleme ve vücudun kışa karşı direncini artırma noktasında faydalı olan bitkilerdir. Bunlar, bilimsel olarak da tespit edilmiştir. Fiyatlarımız uygundur. Örneğin; karışık bitki çayımızı, kış çayı da deniyor, 10 TL'ye satıyoruz. Gayet iyi bir fiyata veriyoruz. Alışveriş merkezlerinde 20 TL'nin üzerinde satılan bir bitki çayıdır. Ihlamuru çeşidine göre 70 ve 140 TL'den satıyoruz. Yeşil ada çayını 35 TL, hatmi çiçeğini 50 TL, Antalya ada çayını 70 TL ve şeker dengeleyici kabuk tarçını 70 TL'den satıyoruz. Bunlar bir kilogram fiyatıdır."

"Vatandaş antibiyotik yerine bitkileri tercih ediyor"

Vatandaşların antibiyotik yerine bitkileri tercih ettiklerini dile getiren Dakak, "Bahar ve kış aylarında antibiyotiğe olan ihtiyaç arttığından vatandaşlarımızda bu konuda bilinçlenme oluştu. Vatandaş, artık antibiyotik yerine bu bitkileri tercih ettiğinden tüketim hızla artmaya başlamıştır. Tezgâhlarımızı dolduracak fırsatı bile bulamıyoruz. Halkın bu bitkileri tüketmesi gayet iyidir. Biz, bu bitkilerin bütün bir yılda tüketilmesini istiyoruz. Sadece kış aylarında değil, diğer aylarda da bu bitkileri kullanmak fayda sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Fermuar sistemi ile yaşama yol ver!
Peygamber Sevdalıları: Gazze siyonist şer ittifakının hile, sahtekarlık ve vahşiliğini ifşa etmiştir
Diyarbakır Kurşunlu Camiinde cuma namazı esnasında yangın paniği
Diyarbakır'daki Mehmet Ümit Balcı Camisi hayırseverlerin yardımını bekliyor
İslami değerlere yapılan saldırılar organizeli çalışmalardır