Yapılan resimlerle madde bağımlılığına dikkat çekiliyor

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, madde bağımlılığına dikkat çektiği resim çalıştayında gençleri, sanata, spora, ilme ve camiye davet etti.

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından "3'üncü Geleneksek Yeşil Hayat Resim Çalıştayı" düzenlendi. Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş öğretmenliği öğretmen ve öğrencilerinin de destek verdiği çalıştayda madde bağımlılığına dikkat çekilerek, gençler, sanat ve sporun yanı sıra ilme ve camilere davet edildi.

Yapılan resim çalışmalarıyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, gençleri kötü alışkanlıklar yerine sanata, spora, ilme, bilgiye, camiye ve değerlere sahip çıkmaya davet etti.

Yaptıkları resimlerle gençleri güzel ve hayırlı işlere teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Çelik, "Bu yıl 'Yeşil Hayat Resim Çalıştayı'mızın 3'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. Bağımlılıkla mücadele eden bir teşkilatız. Hep gençlerimize, 'Yapmayın' dediklerimiz var. Uyuşturucuya, sigaraya, zararlı alışkanlıklara, zararlı arkadaşlara 'hayır' diyoruz. Birde neye evet dememiz gerektiğini biz bu çalışmamızda gençlere göstermek istedik. Sanata, spora, ilime, bilgiye, camiye ve değerlerimize 'evet' diyoruz. Bu da evet dememiz gerekenlerin somutlaştırılmış halidir. Bugün Harran Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Necla Tosmur Hanımefendi ve bizim genç ressamlar ile beraber Yeşilay'ımızın Kültür Sanat Komisyonu adıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Üç aşamalı olacak bu seneki çalışmamızda ortaya çıkan eserlerimizi kamuoyu ile bir sergide paylaşacağız." dedi.

"Amacımız gençleri ekran başından, alkollü partilerden uzaklaştırmaktır"

Çelik, konuşmasının devamında, "Yılbaşı gecesidir ve yılbaşına giriyoruz. Amacımız; gençlerimizi ekran başından, alkollü partilerden,  kutlama ortamlarından uzaklaştırmak ve sanata yönlendirmektir. Buradan da gençlere çağrımızdır. Sanatla uğraşın, hayatınızı renklendirin, zenginleştirin ve içinizdeki sanat yapıtını ortaya çıkarın. Muhakkak bunu görenler olacak, sizin bu yeriniz ortaya çıkacak ve insanlığa katkınız olacaktır. Çünkü gençler bizim için çok önemlidir. Değerlerimizdir ve geleceğimizdir. Biz de gençlere sahip çıkmak adına bu çalışmayı başlatmış oluyoruz. Bizimle beraber olan başta İlke Haber Ajansımıza olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnsanlarımızı zararlı alışkanlıklardan daha çok uzaklaştıracağımızı düşünüyoruz"

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Öğretim Görevlisi ve Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Necla Tosmur ise "Yıllardır beraber yürüttüğümüz Şanlıurfa Şubesindeki etkinliklerde 'Yeşil Hayat' sanat grubunu kurduk ve 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz bir etkinliğimiz, çalışmamız var. Türkiye'de ilk olarak yaptığımız bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Öğrencilere az önce başkanımızın belirttiği gibi hep yapmayın dediğimiz şeyler var. Oysa onların çok güzel yaptıkları şeyler de var. İnsanın deşarj olmak için kendini rahatlatacağı ortak alanlar çoğaltılırsa insanlarımızı zararlı alışkanlıklardan daha çok uzaklaştıracağımızı düşünüyoruz. Bu yüzden geleneksel hale getirdiğimiz 'Yeşil Hayat 3 Çalıştayını’ bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Şu an final dönemi olmasına rağmen çok büyük bir özveri ile bizi desteklediler ve yanımızda bizimle çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

"Gençler varsa hala umut var"

Genç nüfusa sahip bir coğrafyada yaşadıklarını ve bu sebeple gençlere sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Tosmur, son olarak şunları söyledi:

"Yapmış olduğum resimde hala umut var diyorum. Gençlerin olduğu her yerde, genç nüfusu çoğunlukta olan bir toplumuz, bir ülkeyiz. Gençler varsa hala umut var. O yüzden resmimde filizleri güneşe doğru uzatıyorum. Filiz yaşıyorsa hayat var,  canlılık var. Hayat daha güzel devam etsin diye umuyorum."

"Resmimde toplumsal duyarlılığı işledim"

Yapmış olduğu resimde toplumsal duyarlılığı işlediğini belirten Mehmet Öngüç, "Birimiz zarar gördüğü zaman, tüm toplum zarar görür. Resimde görüldüğü gibi, gemi batarsa yani gemiyi bir dünyaya benzetirsek dünya yıkılırsa hepimiz içinde yok oluruz. Resmimde toplumsal duyarlılığı işledim." dedi.

Öğrencilerden Fatma Aslan da "Burada olmaktan mutluyuz. Yılbaşına gireceğiz. Bu yeni yılda herkesin alkolden uzak durmasını, alkol aldıktan sonra nasıl korkunç şeylerin olabileceğini resmimle anlatmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Mahmut Topaloğlu yapmış olduğu resim ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"İyi ve kötü dünya arasında kalmış madde bağımlıları ile ilgili bir resim yaptım. Ortada bir figür var ve iki dünya arasında bir seçim yapması gereken bir kompozisyon yaptım."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Avukat Karadaş: "Kanun yapma sürecinde halkın manevi değerleri dikkate alınmalı"
Soluk borusuna süt kaçan bebek kurtarılamadı
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kırhan: "Hareketsiz yaşam diyabete ne oluyor"
Balıklıgöl’ün duvar ve su kanalı çöktü
Yapılan zamların ardından halk fakirleşiyor