"Yaptığımız ibadet öyle sıradan turistik bir ziyaret değildir"

Hac kayıtlarının başladığını belirten İl Müftü Yardımcısı Hamza Bayram, hacı adaylarının dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekerek, "Yaptığımız bu ibadet öyle sıradan turistik bir ziyaret olmadığının bilincini vermeye çalışıyoruz." dedi.

Her yıl milyonlarca Müslüman'ın İslam’ın beş temel şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için gittiği kutsal topraklara yolculuğun ilk adımı büyük bir heyecanla başladı.

Hac ibadetini yerine getirmek isteyenler için geçtiğimiz hafta başlayan kayıtlar 16 Şubat tarihine kadar sürecek.

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hamza Bayram, hac kura sonuçlarına göre bu yıl kent genelinde toplam bin 700 kişinin kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını açıkladı.

Bu sene Gaziantep’te 49 bin kişinin hac kurasına katıldığı belirten Bayram, bunlardan bin 700’nün kutsal topraklara gideceğini dile getirdi.

Hac kayıtlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir ilgi ile kayıtların yapılmaya başlandığını belirten Bayram, şu ana kadar binin üzerinde hacı adayının kayıt yaptırdığını söyledi.

"Bu sene 2 milyon 100 bin vatandaşımız kuraya dâhil oldu"

Hac ibadetinin İslam’ın beş şartından biri olduğunu anımsatan Bayram, “Hac, mal ve beden ile yapılan bir ibadettir. Maddi imkânı olan her Müslüman’ın, yerine getirmesi gereken farzlarından bir tanesidir. Vatandaşımızda bunun bilincindedir. Bu sene 2 milyon 100 bin vatandaşımız kuraya dâhil oldu. Bu imkânı bulan gücü ve sağlığı yerinde olup hacca gitmek isteyen vatandaşlarımız bu farzın farkındalar.” dedi.

"Yaptığımız bu ibadet sıradan, turistik bir ziyaret değildir"

Hac ibadetinin önemli bir ibadet olduğunu belirten Bayram, “Bu ibadeti bilinçli yapmak gerekiyor. Hacı adaylarımız daha kutsal topraklara gitmeden bu ibadeti yerine getirirken dikkat etmeleri gereken maddi hazırlığın yanında manevi hazırlıklar var. Bununla ilgili seminerlerde de detaylı bilgi veriyoruz. Yaptığımız bu ibadetin, öyle sıradan turistik bir ziyaret olmadığını, aksine mal ve beden ile yapılan bir ibadet olduğunu, kutsal iklime yapılan bir ziyaret ve farz bir ibadet olduğu bilincini de vermeye çalışıyoruz. Burada, manevi olarak hacı adaylarımızı hazırlayarak bilinçlendirip bu şekilde kutsal topraklara götürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kurada ismi çıkan bin 700 hacı adayını tebrik eden Bayram, “İnşallah sağlıklı bir şekilde bu farizalarını yerine getirip tekrar yurtlarına geri dönerler. Hac kurası çıkmamış kardeşlerimizin de üzülmemeleri gerektiğini belirtmek isterim. İnşallah önümüzdeki yıllarda, hac yapma imkânını bulacaklarını rabbimizden niyaz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kayıtların 16 Şubatta sona eriyor

Kayıtların 16 Şubatta sona ereceğini bildiren Bayram, hacca gidecek adaylar için önümüzdeki aylarda müftülük binasında çeşitli seminerler vereceklerini belirtti.

Her yıl hac ibadetine olan ilginin daha da arttığını sözlerine ekleyen Bayram, umrelerde de bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti.

"Sabırsızlıkla kutsal topraklara gideceğimiz günü bekliyoruz"

Kutsal topraklara gitmek için müftülükte kayıt yaptıran hacı adayları ise, daha şimdiden çok heyecanlı olduklarını ve dört gözle hacca gidecekleri günü beklediklerini söylediler.

Hacı adaylarından Şerif Dokumacı, “Şükürler olsun bize nasip oldu. Allah’ın izniyle hacca gideceğiz. 6 yıldır hacca gitmek için bekliyordum. Kura bu yıl çıktı. O günü dört değil sekiz gözle bekliyoruz.” dedi.

Hüseyin Gürler de, çok heyecanlı olduğunu, 8 yıldır kura beklediğini ve şimdiden sabırsızlıkla kutsal topraklara gideceği günü beklediğini belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti