Yarınımızın sahipleri sizlersiniz

2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının daha verimli geçmesi için ebeveyn, öğretmen ve öğrencilere seslenen Adıyaman İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, bugünün öğrencilerinin yarınların sahipleri olduğunu belirtti.

2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının daha verimli geçmesi için ebeveyn, öğretmen ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Adıyaman İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Alagöz öğrencilere "Yarınımızın sahipleri sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

İl genelinde 154 bin öğrenciye ait ücretsiz ders kitaplarının öğrencilerin okula başladığı gün sıralarında hazır olacağını belirten Alagöz öğrencilere şöyle seslendi, "Koca bir yaz tatilini iyi bir şekilde, dinlenerek, okuyarak oynayarak, eğlenerek geçirdiniz bundan sonra daha dinamik bir şekilde inşallah yeni eğitim-öğretim yılına başlamış olacaksınız. Sizler, bizler için çok değerli, çok kıymetli varlıklarsınız. Yarınımızın sahipleri sizlersiniz. Yarınımız sizlere emanet edilecek. Onun için bizim öncelikli hedefimiz yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz çocuklarımıza en iyi bir şekilde eğitim-öğretim ortamını hazırlamaktır." dedi.

"Öğretmenlerimiz sizlere rehberlik edecek"

Öğretmenlerin birer rehber olarak hareket edeceklerinin altını çizen Alagöz "Gerek donanım, gerekse eğitimi ilgilendiren diğer tüm alanlarda çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Devletimizin bu konuda hiçbir tasarrufa gitmeden eğitim için tüm kaynaklarını seferber ettiği bir gerçektir. Bunu en iyi şekilde sizlerin de değerlendireceğini, en iyi şekilde karşılık göreceğimize yürekten inanmaktayım. Öğretmenlerimiz özverili çalışmalarıyla yeteneklerinizi geliştirme, iyi okumalar yapabilmeniz, kendinizi tanıyabilme, bilimin sayfaları arasında gezinebilmeniz için sizlere rehberlik edeceklerdir. Onları dikkatlice dinleyin, söylediklerini mutlaka uygulayın. Verdikleri ödevleri, anlattıkları konuları, üniteleri mutlaka yakından takip edin. Onların kazanım, değerlendirme sonuçlarını kendiniz tekrar tekrar okuyarak, öğrenerek hayatınıza tatbik edin." ifadelerini kullandı.

"Gökyüzünün önünde bulut olmamak gerekir"

Öğretmenlerin birer yol gösterici olması gerektiğini belirten Alagöz daha sonra şöyle devam etti:

"Sevgili öğretmenler!  Öğrencilerimizin yeteneklerinin gelişebilmesi ve ulaşmak istedikleri hedefe sağlıklı adımlar ile yürüyebilmeleri sizin rehberliğinizle gerçekleşebilecektir. Çocuklarımızı eğitirken onların ihtiyaç duydukları sevgiyi ve keşfedebilecekleri alanlara mutlaka rehberlik yapınız. Çocuklara özgür gökyüzünü göstermek sizin en önemli göreviniz olmalı. Gökyüzünün önünde bulut olmamak gerekir. Öğrencinin öğretmenden beklediği en önemli husus sevgidir, saygıdır ona göstereceğiniz ilgidir. Onun için çocuklar ile göz göze gelmeye çalışın, onları tanıyın direktif vermekten ziyade işi kolaylaştıran iyi birer rehber olun."

Çocukların lüks binalarda değil, onları anlayabilen öğretmenlerin ellerinde yetişebileceğini vurgulayan Alagöz, "Sevgili arkadaşlarım, sevgili meslektaşlarım! İyi insanlar yetiştiren, bakımlı, düzgün, eksikleri tamamlanmış lüks binalar değil; onları yetiştiren donanımlı, öğrencisinin hissiyatına dokunabilen, ona ihtiyaç duyduğu bilgiyi öğretebilen onun sevincini ve tasasını hissedebilen öğretmendir. İnsanlık tarihi bize sürekli insanlığa katkı verenin İnsanın kendisi olduğunu gösterir. Sizler 'İnsan insanın gölgesinde yetiştir.' sözünden hareketle sınıflara girerken çocuklar ile mutlaka göz teması kurmalısınız. Bir taraftan onlara bilim öğretirken, diğer taraftan erdem ve ahlakı da öğretmelisiniz. Büyüklerine karşı saygıyı, küçüklerine karşı sevgiyi de öğretmelisiniz. Bu vatanın nasıl vatan olduğunu; bu toprakların nasıl vatan olarak kazanıldığını öğretmek bizim asli görevimizdir. Milli ve manevi değerlerimizi mutlak surette korumalıyız ve yarını teslim edeceğimiz gençlere, çocuklarımıza, emanet edeceğimiz insanlara da bu şuuru mutlaka kazandırmalıyız." şeklinde konuştu.

"Sizler en değerli varlıklarınız, evlatlarınızı bizlere teslim ettiniz"

Ailelere de seslenen Alagöz onların da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, "Değerli velilerimiz! Yeni eğitim öğretim yılında başladığımız bugünlerde sizlere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Sizler en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızı bizlere teslim ettiniz. Onların ruhsal, bedensel ve bilimsel olarak yetişmeleri için çocuklarımızın öğretmenleri ve okul idareleri ile görüşmelerinizi mutlaka düzenli bir şekilde gerçekleştiriniz, ihmal etmeyiniz. Çocuklarınızın eğitim ve öğretimde takibini sağlayınız. Ancak bunu bir baba, anne olarak bir veli olarak yapınız. Okulu okulun yöneticilerinin yöneteceğini asla unutmayınız. Okulda çocuklarınızın bir öğretmenin varlığını asla unutmayın. Siz bir baba bir annesiniz öğretmen öğretmendir. Okul müdürü okul müdürüdür. Herkes bu anlamda da görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir. " ifadelerini kullandı.

Anne ve babaların öğrencilerinin gelecekleri için onları takip etmeleri gerektiğini belirten Alagöz, " Ayrıca velilerimizden de beklentimiz, söylediğim gibi çocuklara sahip çıksınlar, gidiş gelişlerini takip etsinler. En azından okullara gidiş, dönüş saatlerini takip etsinler. Yanlış işlerle uğraşmalarına mutlaka engel olsunlar. Çocuklarının eğitimleri ile öğretimleriyle yakından ilgi ve alaka göstersinler. Bunun ötesinde de bizim velilerimize öncelikle tavsiyemiz, çocuğunun durumunu öğretmenleriyle istişare etsinler. Bir önerisi olduğu zaman da öğretmenleri mutlaka onu dikkatlice dinlesin. Benim çocuğum hata yapmaz gibi bir yanlışa düşmeyelim. Çünkü bu bizim oğlumuz da olsa, kızımız da olsa bunlar çocuktur, gençtir yanlış yapabilirler. Hata yapma çağlarıdır. Ama onlara doğru yola göstermek, onları ikaz etmek gerektiğinde uyarmak, ebeveyn olarak bizim görevimizdir." dedi.

"Öğretmenler bizim canımızdır, ciğerimizdir"

Öğretmenlerin değerli insanlar olduğunu belirten Alagöz "Öğretmenler bizim canımızdır, ciğerimizdir. Bize hayatta rehberlik yapan en büyük kılavuzlardır. Onların da çok değerli, çok kıymetli olduğunu bir ebeveyn olarak çocuklarımıza zaman zaman hatırlatmamız gerekir. Toplumda bazen karşılaşılan yanlış hareketlerin olmaması ve o hareketlerin içerisinde çocuklarımızın bulunmaması için de tekrar söylüyorum, onları sık sık uyarıp, takip etsinler. Onların ruhsal bedensel ve bilimsel olarak iyi yetişmeleri için öğretmenleri ve okul idareleri ile irtibatınızı bu anlamda sürdürmeye devam ediniz. İnanıyorum ki ülkemizin yarınları olacak sevgili evlatlarımızı yetiştirilmeleri daha rahat, daha iyi ve her şeyden de ötesi daha başarılı gençler olarak karşımıza çıkacaklardır." şeklinde konuştu.

"İlimizde hemen hemen öğretmen eksiği yok"

Adıyaman'da öğretmen açığının yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Alagöz, son olarak şunları kaydetti.

"İlimizde merkez ilçeyle beraber 9 ilçe bulunmaktadır. Şu anda ilimizde hemen hemen öğretmen eksiğimiz yok denecek kadar azdır. Bunların da büyük bir çoğunluğu öğretmenlerimizin askerlik, doğum izni, hastalık raporu gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Böyle bir durum olması halinde bizim okul müdürlerimizle temaslarımız an be an gerçekleşmektedir. Hiçbir şekilde hiçbir okulumuzda öğretmen eksiği söz konusu değildir. Olması halinde biz bunun aynı gün içerisinde telafisini gerçekleştireceğiz. Değerli meslektaşlarım, değerli öğrenciler, anne ve babalar! Eğitimin, daima daha iyiye, daha güzele doğru yol alma gibi bir özelliğinin olduğunu unutmamamız gerekir. Kendini geliştiren, soru sorabilen, analitik düşünebilen çocukların yetişmesi aynı özelliğe sahip eğitimcilerle olduğunu göz önüne alarak 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adıyaman Haberleri

Depremde ağır hasar gören Adıyaman taşınacak
Adıyaman'da çiftçilere 25 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Gönen'den ara tatil mesajı
Adıyaman İl Müftülüğünden örnek proje "Önce Donanım Sonra Aktarım"
Silahlı soyguncu yüzlerce saatlik kamera kaydının incelenmesinin ardından yakalandı