Yaz okulunu iptal eden AÖF’ye öğrencilerden tepki

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin, yaz okulu olacağını ve 23 Ağustos’ta da sınavının yapılacağı açıklamasının ardından, 3 Temmuz’da yaz okulunun açılmayacağı duyurusuna öğrenciler tepki gösterdi.

6 ay önce AÖF tarafından yapılan duyuruda, ‘Yaz Okulu’nun açılacağı ve sınavın da 23 Ağustos’ta olacağı duyurusu yapılmıştı.

3 Temmuz’da yeni bir duyuru yapan AÖF, pandemi nedeniyle yaz okulun açılmayacağını, “Üç ders sınavı” uygulanması kararının alındığını belirtti.

AÖF’den yapılan açıklamada, “Sevgili açıköğretim sistemi öğrencileri, pandemi süresince bir milyon öğrencisinin öğretim faaliyetlerini aksatmadan sürdüren üniversitemiz, ilgili kurullarının tavsiyeleri, öğrenci görüş ve önerileri doğrultusunda mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramaması için 30.06.2020 tarihli Senato Kararı ile 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde ‘Üç Ders Sınavı’nın uygulanması kararını almıştır. Bu kapsamda üniversitemiz Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde, 2019-2020 öğretim döneminde ‘Yaz Okulu’ açılmayacaktır. ‘Üç Ders Sınavı’ internet tabanlı ortamlarda 22-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.” bilgisi paylaşıldı.

Açıköğretimde okuyan öğrenciler, sosyal medya üzerinden, “Yaz Okulu İstiyoruz”, “Yaz Okuluma Dokunma” etiketiyle tepki uygulamaya tepki gösterdi.

Kimi sosyal medya kullanıcısı, “Vize sınavı yap, final sınavı yap, üç ders sınavı yap ama yaz okuluna pandemi engeli… sizde pandemi, süreci yeni mi başlıyor” diye tepkilerini ortaya koydu.

İLKHA


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli