Yazılı basın eninde sonunda dijitalleşecek

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yazılı basının eninde sonunda dijitalleşeceğini söyledi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şubesi tarafından Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi” eğitimi sona erdi.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) genel merkez binası toplantı salonunda Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 28 personeline 4 gün boyunca verilen eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, yazılı basının eninde sonunda dijitalleşeceğini söyledi.

BİK Genel Müdürü Karaca, “Basınımızın yapısal sorunlarını gerek bu tür mikro projeler gerekse de makro düzeyde bir takım program ve girişimlerle gidermeye çalışıyoruz. Ancak öyle bir zamandayız ki dönüşümlerin de adı karışabiliyor. Yapısal dönüşüm dedik, bir de dijitali var bunun… Dijital dönüşüm dediğimiz zaman aklımıza gelen gazetelerimizin internet ortamına intikal etmesidir. Bütün dünyada bu böyle, bizim ülkemizde de eninde sonunda bu böyle olacak. Bunun böyle olacağı kesin de nasıl olacağı çok çok önemlidir.” diye konuştu.

Karaca, sözlerine şöyle devam etti: “İletişim konusunda kurumları çok müşkül durumda bırakan teknolojik gelişmeler, bunların kullanımı ve efektif bir şekilde kullanımının yanı sıra bizim geçmişten kalan, bürokratik geleneklerimiz göreneklerimizin bir arada yaşatılması, bunlar tabi ki çok önemli meseleler. Bir iki günlük eğitim programları ile çözülmeyecek ama bunları bir başlangıç olarak görmek gerekiyor. Yaptığımız programın devamlılığını sağlamak üzere bir yazılım geliştirmeyi düşünüyoruz. Bu yazılım çok geniş bir veri tabanına sahip olacak. Veri tabanında Osmanlı dönemi dâhil olmak üzere bürokratik geleneklerimizin burada paylaşacağımız bir ortam hazırlamayı düşünüyoruz. Bu konuda çeşitli müracaatlarımız var, şayet finansman desteği sağlarsak bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Çünkü bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşımız belli ama Cumhuriyetle birlikte 20’ye yakın devletin kurucusu bir milletiz. O sebeple geçmişle ilişkimiz daima canlı ve derin olmak zorunda ki köklerimizin ne kadar derine gittiğin farkında olalım, eğer değerlerimizin farkında olmazsak en ufak bir rüzgârda sarsılma riski ile karşı karşıyayız. Bürokratik anlamda hem de diğer konularda geçmişimizi eşelediğimizde diğer ülkelerden geri kalmayacak zenginlikte ve çeşitlilikte kültürel alanda olsun, diğer alanlarda olsun birikimimizin olduğu gayet açık.”

BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi de kendilerine destek verenlere ve katılımcılara teşekkür etti.  

Yapılan konuşmaların ardından eğitime katılanlara sertifika verildi. Ayrıca kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi. Törene, AK Parti Mardin Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Vali Yardımcısı Mesut Uslu, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA) 
















 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Umut Kervanı 100 aileye gıda yardımında bulundu
Hareket halindeki tır alev aldı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Mardin'de etkinliklere katıldı
HÜDA PAR Mardin'deki elektrik sorunlarını araştırmak için komisyon kurdu
Kızıltepe Umut Kervanından yetim ve muhtaçlar yararına kermes