Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, reform paketini masaya yatırmak için Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. Toplantıya MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da katıldı.
Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, reform paketine son rötuşlar yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak son toplantıda pakete nihai şekli verilecek. Pakette toplumun mağdur kesimlerine yönelik reformlar yer alıyor. Buna göre Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikle BDP de dahil baraj altındaki partilere de Hazine yardımı yapılmasının önü açılacak. Daraltılmış bölge seçim sistemine geçilerek büyükşehirlerde bölge sayısı artırılacak. Her bölgeye 5 milletvekili düşecek. Kanunlardaki "Yerleşim birimlerine Türkçe dışında isim verilemez" hükmü kaldırılacak. Yerel lehçede isimler verilebilmesinin önü açılacak. Hastane, postane ve sosyal güvenlik merkezleri gibi yerlerde vatandaş, ana dilde hizmet alabilecek. Anadilde propaganda yapmanın önündeki engeller kaldırılacak.
Kamu kurumlarında kıyafet serbestisi getirilecek. Cemevlerine inanç ve kültür merkezi statüsü verilerek, arazi, elektrik ve suyunun devletçe karşılanması; dedelere maaş ödenmesi yer alıyor. Hükümet kaynakları, reform paketinin 76 milyonu ilgilendirdiğini çözüm süreciyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bunun süreçten ziyade geçmişten bu yana AK Parti'nin hedeflediği demokrasi vizyonuyla ilgili olduğu vurgulandı. Aktarılan bilgiye göre, paketin çıkış noktası AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde açıklanan "2023 Siyasi Vizyonu"ndaki 63 madde. Bunun yanı sıra akil insanların getirdiği raporlar ve AİHM kararları.