YGS öncesi öğrencilere önemli tavsiyeler

Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile ilgili uzamanlar, önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

12 Mart'ta öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (öSYM) tarafından yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara önemli tavsiye ve uyarılarda bulunan Eğitimci ve Rehber öğretmen Hasan Yılmaz, sınavlar insanların hayatında ne başlangıç ne de bitiş olduğunu söyledi.

Bu yıl 2 milyon 265 bin 902 kişinin katılacağı YGS ile ilgili tavsiyelerde bulunan Yılmaz, adaylardaki en büyük kaygının maddi faktörler olduğunu, maddi kaygıların engellenmesi durumunda başarının elde edileceğini belirtti.

Yılmaz, "YGS dediğimiz Sınav, dört farklı test, 160 sorudan oluşuyor. Bize verilen süre her soru için bir dakika yani 160 dakikadır. Her öğrenci kendi alanına göre bu süreyi iyi kullanmalı, hangi testten başlayacağını, hangi testle devam edeceğini deneme sınavlarındaki tecrübesiyle kararlaştırmalıdır." dedi.

Sınava girecek adaylara hatırlatmalarda bulunan Yılmaz, nüfus cüzdanı ve sınava giriş belgesinin unutulmamasını aksi takdirde hiçbir şekilde sınava girilemeyeceğini ifade ederek, Yılmaz, "Uyum problemi yaşamamak için sınava gireceğimiz okulu, hatta sınıfı bir gün önceden görmeliyiz. Mümkünse gördüğümüz yerde bir deneme çözmeliyiz. Sınav günü her günkü gibi kahvaltımızı yapıp rahat elbiseler giyinmeli, sınava giderken sınav giriş belgemizi ve kimliğimizi unutmamalıyız. Sınav giriş kâğıdını temiz bir kâğıda çıkarılmalı, müsvedde kâğıtların kabul edilmeyeceğini unutmamalıyız. Sınava en geç yarım saat kala bu belgelerle okulumuzda olmalıyız. Sınıfa girdiğimizde herkesin kendi dünyasını yaşadığını fark edeceğiz." İfadelerini kullandı.

"Hiçbir olumsuzluğu düşünmeden sınava motive olmalıyız." diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Optiğimizde gereken yerleri işaretlediğimizde ve gözetmen öğretmenlerin kitapçıkları dağıttığında az da olsa bir heyecan olacaktır. Bu da normaldir. Kitapçığımızı kontrol ettikten sonra başlama ziliyle bütün mazeretleri bir kenara bırakıp kendimize inanarak soruları çözmeye başlamalıyız. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta sosyal bilgiler testindeki ilk kırk soruyu çözmek olacaktır. Kırktan sonraki son beş soruyu çözmememiz gerektiğini unutmayalım."

Sınav anında kaydırma yapılamaması içinde uyarıda bulunan Yılmaz, "Testlerdeki soruları çözerken sorularla inatlaşmayalım. Çözemediğimiz ya da cevabını net olarak bilmediğimiz soruya işaret atıp geçelim. Bütün soruları gördükten sonra işaret attığımız sorulara tekrar dönebiliriz. Optik forma cevapları her testin sonunda işaretlemek hem biraz bizleri dinlendirecek hem de yanlış işaretlemelerin( kaydırma) önüne geçmiş olacaktır. Sınavdan çıktığımızda başkalarının sınavla ilgili yapmış olduğu yorumları dikkate alıp kendimizi üzmeyelim. Çünkü bu yorumlar sağlıklı değildir. Bizler bu açıklamaları kulak ardı edip vakit kaybetmeden ikinci sınava çalışmaya başlamalıyız. Şunu unutmayalım ki Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndan sonra ayakta kalanlar zafere ulaşacaklardır." diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasının sonunda ailelere de uyarılarda bulunarak, "Bu sınavın başka bir boyutu da ailelerdir. Ailelere tavsiyem sınav günü öğrencilerin zihinlerini meşgul edipte öğrencinin Yaratanla bağını koparmayalım. Unutmayalım ki en çok kaygıya neden olan faktörler maddi faktörlerdir. Zihnimizdeki maddi kaygıların filizlenmesini engellediğimizde başarı kendiliğinden gelecektir. Unutmayalım ki bütün sınavlar, Ne hayatımızın başlangıcı ne de bitişidir." şeklinde konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli