"​Yıkılacak stadın yerine cami yapılmasını istiyoruz"

​Gaziantep’te yıkılacak stadyumun yeri ile ilgili tartışmalar devam ederken, kentteki sivil toplum kuruluşları söz konusu stadın yerine bir şehir camisi yapılmasını talep ettiklerini ve halkında talebinin bu yönde olduğunu belirtiyor.

Son günlerde Gaziantep kamuoyunu meşgul eden Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yıkılacak stadyumun yerine cami yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Ekrem Kaplan, meydana karşı olmadıklarını ve stadın yerine hem meydan hem de şehre yakışır bir cami yapılmasını istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışında söz konusu stadın yerinin 10 bin kişilik bir cami yapılması talimat verdiğini hatırlatan Kaplan, camiye karşı çıkılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Stadın yerine cami yapılmasını istediklerini belirten Kaplan, “Yıkılan bir stadyum ve çevresi zaten alan geniştir. Burası alanda olabilir. Fakat bununla birlikte gazi şehrimize yapılacak büyük bir caminin güzel bir ihtişam kazandıracağını öncelikle dile getirelim. Zaten bulunduğu nokta itibariyle de oraya bir cami ihtiyacı vardır. Stadyumun yeri merkezi bir yer olduğu için burada bir camiye ihtiyaç var. Bu vesileyle de oraya cami yapılmış olur. Zaten belediye başkanımızın bu konuda daha önce verdiği bir sözü vardı. Cumhurbaşkanımızın da aslında talimat diyebileceğimiz talimatı vardı. O yüzden stadın yerine cami yapılmasını istiyoruz.”dedi.

“Cami olarak zaten kentte bir yetersizlik var”

Camiye karşı çıkılmasını doğru bulmadıklarını belirten Kaplan, “Stadın yeri boş bir alan veya yeşil alan olduğunda tabi ki biz yeşil alana karşı değiliz. Şehrimizde parkların olması da güzeldir. Fakat maalesef parkları kimlerin kullandığını, uyuşturucu şebekelerinin yerleri haline geldiği malumdur. Zaten orada bir müze var. Müzenin yanına cami ve kültür merkezlerinin yapılması halkımız için daha iyi olur diye düşünüyoruz. Malumunuz gazi şehrimiz iki milyonu aşkın bir nüfusa sahip. Bununla birlikte de sanayi şehri olmamızdan dolayı günlük şehre yerli ve yabancı turist sayımızda çok. Camii olarak zaten kentte bir yetersizlik var. Gaziantep'in şöyle bir cami kültürü de var. Eski yerleşim yerlerine baktığımızda her 100-200 metrede bir o dönem şehrin nüfusun az olmasından dolayı camilerin sıklıklarını görüyoruz. O yüzden marka olabilecek ve Sultan Ahmet Cami gibi o meydana bir caminin yapılması gazi şehrimize yakışacaktır.”ifadelerini kullandı.

Kent merkezinde şehri temsil edecek büyük bir caminin yapılmasının halkında talebi olduğunu ve bu yönde olan taleplerin dikkate alınması gerektiğini belirten Kaplan, şunları söyledi:

“Merkezi cami olarak Ulu Cami var. Ama yetersiz gibi görünüyor. Zaten caminin yanında parkı vardır. İnşallah yıkılacak stadyumun yerine de büyük ve ihtişamlı bir caminin yapılıp, ön düzenlemesini yine belediyemiz tarafından yapılması da bizim de talebimiz. Tabi ki halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Halkın taleplerini de göz ardı etmemek lazım. Halkın bu taleplerine umarız yetkililer duyarsız kalmazlar. Mustazaflar Cemiyeti olarak caminin bir ihtiyaç olduğunu, camiler Müslümanların şiarlarından olduğu için ve Müslüman bir şehirde dolaştığımız her yerde de İslam'ın şiarlarından olan camilerin ve minarelerin olmasını istiyoruz. Malumunuz toplumumuzun yozlaştırıldığı, gençlerimizin uyuşturucu bataklığına düştüğü bir dönemde camilerin, kütüphanelerin sayısının artması ve kültürel düzeyde gelişmesi toplumumuzun kültürel seviyesinin yükselmesi bizim başlıca hedeflerimizdendir.”

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan çalıştaya da değinen Kaplan, “Çalıştay yapılacak ama halen biz tam olarak içeriğinden haberdar değiliz. Bize de şu ana kadar ulaşmış bir tebligat yok. Bu konuda çalıştaya kimlerin çağırılacağı, eğer yapılacaksa geniş katılımlı her kesimden sivil toplum kuruluşlarının ve tüm partilerin davet edilmesi gerekiyor. Halkın yansımalarının bu çalıştayda olması gerekiyor. Aksi halde bu çalıştay bir kazanım olmaz.” diye konuştu.

Müslümanların birlik, beraberlik ve dayanışmalarının ancak bir araya gelip birbirleriyle kaynaşma ve dertleşmeleri ile mümkün olduğunu ve camilerin ise bu hususu gerçekleştirecek en önemli mekan olduğunu ifade eden Kaplan, “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler.” Tevbe Süresi 18. ayetini hatırlattı.

Kaplan, “Biz Allah'a iman eden, Müslüman bir toplumuz. Biz camilere çok önem veren bir toplumuz. Bu yüzden camileri Allah'a iman eden kişiler imar eder. Madem yüzde 99’unun Müslüman olduğunu iddia ediyoruz o cılız seslere kulak tıkamamız lazım. Onları tabi ki yokmuş gibi saymayalım ama çokta kulak vermeyelim. Şehir merkezinde zaten meydan sorunu yoktur. Biz buraya meydanda yapılmasın demiyoruz. Ama meydanın içine de bir cami yapılsın diyoruz. Bu şekilde meydan ve cami talebinde bulunanların da istekleri yerine getirilmiş olur.”diye belirtti.

İLKHA




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti