Yıllık 800 bin meşe ağacı kesilmekten kurtuluyor

​Bir dizi ziyaretler için Adıyaman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, doğalgazın yaygınlaşmasıyla yılda yaklaşık 800 bin meşe ağacının kesilmekten kurtarıldığını söyledi.

Bir dizi ziyaretler için Adıyaman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Valilikten sonra belediyeyi ziyaret eden Tüfenkçi daha sonra, Atakent Lisesinin bahçesinde fidan dikti.

Bazı ziyaretler gerçekleştirmek için Adıyaman’a gelen Bakan Yardımcısı Tüfenkçi Adıyaman Belediyesi ziyaretinden sonra bisikletle şehri gezdi. Tüfenkçi, bisikletin sağlıklı yaşam için önemli bir spor aracı olduğunu söyledi.

Tüfenkçi şöyle konuştu: "Biz hizmet için buradayız. Sulaman projeleri önemli şu an itibariyle Allah’a şükürler olsun. Burada göletler ve barajlar sulama projeleri yaptık ve yapıyoruz. 37 dere ıslahı yaptık, 14 meteoroloji istasyonu yaptık. Şu anda devam eden göletlerimiz, barajlarımız sulama projelerimiz var. Az önce başkanımın bahsettiği sulama projeleri inşaat halinde olan 10-15 sulama projesi var, 28 tane de planlanan projelendirilmiş olan sulama projelerimiz var. Tabi ki burada Atatürk Barajı durur iken yani siz suya bakar iken bu suyun sadece başka bir istikamette kullanılıyor olması tabi bizi de üzer." dedi.

Adıyaman ekonomisinde önemli bir yeri olan bademin tescillenmesi için acele edilmesi gerektiğini dile getiren Tüfenkçi daha sonra şöyle devam etti:

"Şu anda 33 bin alıç aşılaması yapıyoruz. Yabani türlerden onlarında ekonomiye kazandırılması önemlidir. Belki alıç çok tercih edilen bir şey değil ama ilaç sanayiinde ve buna benzer birçok alanda alıç gerçekten çok ciddi alanda ülke ekonomisine katkı sağlayacak yönleri var. Burada bademin ciddi anlamada kendisini gösterdiğini ve bölgede tercih edildiğini gördüm. Bu beni çok sevindirdi. Çünkü sayın bakanımız bu gelir getirici planlara çok büyük önem veriyor. Bu bağlamda bademi elinizi çabuk tutun burada tescillenmesi anlamında çünkü hemen hemen en iyi badem üretilen alanlarda birisi olarak Adıyaman diye biliyoruz. Bakanlık olarak da böyle görüyoruz. O zaman bunun teşviki gerekiyor. Bizde bunu zaten teşvik ediyoruz."

Tüfenkçi, "Fidan konusunda gereken desteği vereceğiz. Hiç merak etmeyin bu konuda destek veriyoruz. Orman köylülerini çok ciddi anlamda destekliyoruz. Tabi Antep fıstığınındı burada tercih edildiğini biliyoruz. Ama alıç da, ceviz de, fıtık çamı da bu bölgede çok tercih edilen alanlardan. Tabi sadece bu değil yine çamdır, sedirdir, selvidir yani normal yapraklı ve iğdeli orman türü fidanlarında her türden yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Fidan ekilmesi konusunda da gerekli adımları atacağız." diyen Tüfenkçi, "Yerli kömür ve doğalgaz kullanımının artması ile ormanların korunduğunun vurgulayarak, “Yakmak için odun temin eden vatandaş şu anda ormanı inanın kendi gözü gibi koruyor. Ve bizleri de devamlı uyarıyor. Aman ha aman şu ağaçlara dikkat edin, aman yangına dikkat edin böyle bir güzellik var. Şu anda her yıl yerli kömürün ve doğalgazın yaygınlaşmasıyla beraber sadece kömürü söylüyorum. İstatistikte bir yerde söylenmişti: Yıllık 8 yüz bin meşe ağacı kesilmekten kurtuluyor. Bu anlam da bu önemli.”

İLKHA



















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adıyaman Haberleri

Depremde ağır hasar gören Adıyaman taşınacak
Adıyaman'da çiftçilere 25 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Gönen'den ara tatil mesajı
Adıyaman İl Müftülüğünden örnek proje "Önce Donanım Sonra Aktarım"
Silahlı soyguncu yüzlerce saatlik kamera kaydının incelenmesinin ardından yakalandı