Dokuz Eylül Üniversitesi ile Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Kültür Bakanlığı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
Yarışmada; Mardin’e ilk yabancı ve kurumsal sermayenin gelmesini sağlayan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) “Yılın işbirliği” ödülüne layık görüldü.
Ödülü alan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, İLKHA muhabirlerine, ödülünü hem mesai arkadaşları hem de Mardin halkı adına aldığını söyledi.
Ajansın son dönemlerde sahaya inerek iş koşturduğunu kaydeden Altındağ, yatırımcıları bölgeye çekerek riskleri bertaraf ettiklerini ve özellikle fırsatları kazanca dönüştürdüklerini söyledi.
Genel Sekreter Altındağ, “Özellikle yabancı sermayenin bölgemize, Mardin’e gelmesi çok önemli. Hem yabancı sermaye hem de kurumsal kimliği ve kurumsal etkinliği olan bir firmayı Mardin’e kazandırdık. Bin 500 kişinin çalışacağı bir çağrı merkezi. Burada tabi bölgemize baktığınız zaman 4 ilin potansiyelinin genç nüfus olduğunu görebiliyoruz. Çok büyük bir zenginliğimiz var. Son dönemin aksine bu genç nüfusunda okuduğunu görebiliyoruz. Özellikle nitelikli okullardan mezun olduklarını görüyoruz. Bu anlamda özellikle Mardin’de geçmiş dönemde bu mülakatlarla ilgili baktık ki aslında bir anda 4-5 bin nitelikli okuyan genci gördük. Bu çok sevindirici bir olay, bu da bize önemli bir yol harita oldu.” dedi.
Hem yurt içinde hem de yurt dışında araştırmalar yaptıklarını aktaran Altındağ, iş istihdamlarının nitelikli olması için çaba sarf ettiklerini ve takibatını yaptıklarını ifade etti.
Genel Sekreter Altındağ, konuşmasına şöyle devam etti: “Başta Kültür Bakanlığımız olmak üzere Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, 9 Eylül üniversitesi ve önemli kuruluşların yapmış olduğu bir araştırma sonucundan bize bu ödül layık görüldü. Teşekkür ediyoruz. Bu ödül bizi biraz motive etti. Sadece ajanslar değil, Türkiye’nin önemli belediyelerinde içinde olduğu, üniversiteler ve kamu kurumlarının hatta STK’larında ödül aldığı bir şehir ödülleri yarışmasıydı. Arkadaşlarımı da kutluyorum, hem de inşallah daha ilerisini de yapacağız diye düşünüyorum. Çünkü Allah’a şükür potansiyelimiz ve öyle bir kabiliyet ve yeteneğimiz var. Kurumsal kapasite noktasında bizim işimiz yatırımcıyı buraya çekmek için her türlü hamleleri yapmak. Hem ilimizin hem bölgemizin hem de ülkemizin uluslararası arenada görülebilmesi için çalışmalarımız inşallah artarak devam edecektir.”
İLKHA