Siyer Yarışma vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatı okundu
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 16 ayrı merkezde gerçekleştirildi.
7 kişinin umre ile ödüllendirileceği ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği yarışma; 15 yaş ve altı (1. ve 2. kategori), 15 yaş ve üstü (3. kategori) ve yetişkinler (4. kategori) olmak üzere dört kategoride yapıldı. Yarışmada birinci ve ikinci kategori için 60 adet soru ve 100 dakika cevaplama süresi, üçüncü ve dördüncü kategori için 80 adet soru ve 100 dakika cevaplama süresi verildi.
16 merkezde yapılan yarışmaya Ergani’den 3 bini aşkın Peygamber Sevdalısı katıldı. Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamberimizin hayatını bir kez daha okuma fırsatı bulduklarını belirten katılımcılar duygularını anlattılar.
Katılımcılardan Şehadet Nida Akbaş, “Bu yarışmaya katıldım. Amacım Peygamberimizin hayatını kazanmak. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sorular zor değildi. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.
Sınava 2. Kategoriden katılan İrem Sarı “Bu sınavı kazanmaya geldim. Kitap çok güzeldi. Kitabı 2 defa okudum. Amacım umre ödülünü almak. Bütün okuldaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hak eden kazansın.” İfadelerini kullandı.
Filiz Buran, “Siyer Sınavı için kitabı 2 kere okudum. Amacım sınavı kazanıp umreye gitmek. Allah’ın izniyle sınav çok kolay geçti. Dereceye girmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.
Siyer sınavıyla ilgili duygularını paylaşan Zeynep Zehra Coşkun, Peygamberimizin hayatının insanlar için rahmet olduğunu söyledi. Coşkun şu ifadeleri kullandı;
“Ben bu sınava çok çalışarak girdim. Aslında amacım hediyeler değildir. Hediyeler için sınava girmedim. Ben istiyorum ki Peygamberimizin hayatını öğreneyim. İnsanlar ucunda ödül olunca daha bir istek ve azimle çalışıyorlar. Ben de sınava çok çalıştım. Sınava girdim. Bana en büyük ödül Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir. O bizim için en iyi örnek zaten. Onun hayatı doğumundan vefatına kadar bizim için bir rahmettir. Eğer o olmasaydı hayatımızda ödüllü sınavın da anlamı olmazdı. Onun hayatını öğrenmek istemek lazımdır. Onun hayatını öyle bir ruhla okumak lazım ki sonuncu olacağını bilsen dahi sen onu azimle okumalısın. Çocuk yaştan almalısın bu terbiyeyi. Ağaç yaş iken eğilir. Benim amacım umreyi kazanmak. Kazanırsam annemi ve öğretmenimi umreye göndereceğim. Ya da kendim umreye gideceğim.”
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.