Siyonistlerin yayılma süreci
28 Ocak günü Trump'ın açıkladığı ve Kudüs'ü tamamen yahudileştirecek plan, kısa vadede Filistin'de, uzun vadede bölgedeki İslam ülkelerinde "büyük işgali” hedefliyor.
Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl, 1902 yılında, 50 yıl içerisinde “İsrail” adında bir devlet kuracaklarını söylemişti… O bunları söylerken en büyük destekçisi ise ingilizlerdi.
İngilizlerin filistin topraklarındaki işgali ile başlayan süreç 1948'de siyonist rejimin kuruluşuna evrildi.
Evet, 14 Mayıs 1948’te İslam coğrafyasının bağrına zehirli hançer saplanmıştı. O gün sadece Filistinliler için değil, bütün Müslümanlar için Nakbe, yani büyük felaket günü olmuştu.
David Ben Gurion'un, siyonist rejimin kuruluşunu ilan etmesi, İslam coğrafyasında karanlık günlere kapı aralamıştı.
İngiliz mandası altındaki toprakların yahudiler ile Araplar arasında paylaştırılmasını öngören 1947 tarihli Birleşmiş Milletler kararı Arap devletleri tarafından reddedilmişti. Karara göre Filistin topraklarının yarıdan fazlası siyonistlerin olacaktı. Karara göre, bölge 500 bin yahudi ile 440 bin Arap arasında paylaşılacaktı. Kimin toprağını kiminle paylaşıyorlarsa… işgal sürecine birleşmiş milletler de aldığı kararla zemin hazırlamıştı…
Sonraki süreçte siyonist Ben Gurion, nüfus yapısını Yahudiler lehine çevirmek için bir milyon Filistinli Müslümanı topraklarından sürmeye karar vermişti.
Sürgün çerçevesinde Filistinlilerin yaşadığı 11 kent ve 530 köy yerle bir edilmiş, nüfusun yüzde 80’ini oluşturan 750 bin Filistinli toprağını terk edip, çevre ülkelere sığınmış, kısmen de siyonist işgalinde olmayan Batı Şeria ve Gazze’ye göç etmişti.
1967 yılındaki altı gün savaşında siyonistler bu toprakları da işgal etti. Tabi bir de Golan Tepelerini…
Bu tarihten sonra mukaddes yerlerin bulunduğu Doğu Kudüs’te de artık siyonistlerin paçavraları asılıyordu.
Siyonistler bir virüs gibi hızla yayılıyordu… İşgal altındaki topraklarda yeni yahudi şehirleri de kurulmaya başlanmıştı…
İngilizlerin oluşturdukları zeminde başlayan işgal sürecinde dünyanın farklı ülkelerdeki yahudiler Filistin topraklarına taşınarak, ülkenin demografik yapısını da bozuluyordu… bunlar geleceğe dair atılan adımlardı ve bu süreç olabildiğince hızlı bir şekilde işletildi. Filistin'e gitmek istemeyen Yahudiler ise zorla, tehdit ve şantajla buralara getirilip yerleştirildi.
Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra doğu bloku ülkelerinden bir milyon Rus Yahudi'si de Filistin topraklarına göç ettirildi...
Siyonizmin büyük işgaline başta ABD ve İngiltere olmak üzere kimi batılı ülkelerin de destek verdiği görülüyor. Ancak, Rusya ise olup biten karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor… kimi zaman, siyonist varlığa karşı, "ne şiş yansın ne kebap" retoriği günü geçiştiriyor.
En nihayetinde siyonistlerin yayılmacı süreç hâlâ devam ediyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.