Sosyal yardım alanları istihdam edenlere sigorta prim desteği

Sosyal yardım alanları istihdam edenlere sigorta prim desteği

Sosyal yardım alanların istihdam teşvikine yönelik yapılan bir düzenleme ile işverenlere sigorta prim desteği sağlanacak.

6704 Sayılı kanun ile Sosyal Yardım alanların istihdam teşvikine yönelik yapılan bir düzenleme ile işverenlere kolaylıklar sağlanacak. Ocak 2018 yılından itibaren yürürlüğe girecek sosyal yardım teşvikiyle ilgili açıklamada bulunan Sosyal Güvenlik Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, bu teşvikle kırsal alanlarda sosyal yardım alan yoksul kesimlerin istihdamının sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Korkut, “1 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan sosyal yardım teşvikinin amacı, düzenli olarak nakdi sosyal yardım programlarından yararlananların istihdam edilmesi halinde, işverenlere sigorta prim desteği sağlanmasıdır. Özelikle kırsal alanlarda sosyal yardım alan yoksul kesimlerin istihdamının teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Sosyal yardım alan sigortalıların istihdamı halinde, sigortalının prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak sigorta priminin işveren hisselerine ait tutarın tamamı bir yıl süreyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.” dedi.

Korkut, işveren açısından uygulanacak olan teşvikten yararlanması gerekenlerde aranan şartları ise şöyle sıraladı:

“İşe başladığı tarihten önceki son bir yıl içerisinde nakdi düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede bulunmak. Sigortalının bizzat kendisinin sosyal yardım almış olması şart değildir, yaşadığı haneden sosyal yardım alan kişinin bulunması yeterlidir. Aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı, asgari ücretin üçte birinden az olması, İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasında olmak. 26 Nisan 2016 tarihi ve sonrasında 4/a kapsamında özel sektör işverenlerince işe alınmış olmak. İşe alınan sigortalının kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırması. Aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresinde SGK verilmesi. Tahakkuk eden sigorta primlerinin yasal süre içinde ödenmiş olması. Yasal ödeme süre geçmiş sigorta primi, işsizlik sigorta primi, idari para cezaları ile ilgili gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması. Çalıştırdığı kişilerin sigortalı olarak bildirmediği yönünde herhangi bir tespitinin bulunmaması gerekiyor.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.