STK’lardan velilere seçmeli ders uyarısı
Okullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini tercih süresi 24 Şubat Cuma günü sona ereceğini hatırlatan STK temsilcileri, velilere tercihlerini süre dolmadan yapmalarını çağrısı yaptı.
Okullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in (sav) Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini tercih süresi 24 Şubat Cuma günü sona eriyor.
Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin çocukların dinini öğrenmesi için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan STK temsilcileri, velilere süre dolmadan tercihlerini yapmalarını tavsiye etti.
Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini tercih tarihinin son gününün 24 Şubat Cuma günü olduğunu hatırlatıp velilere çağrıda bulunarak, “Çocuklarımızın kendi değerlerimizden beslenmesi için bu dersleri seçtirmemiz gerekiyor.” dedi.
Çocukların maneviyatını, davranışlarını, ahlaki değerlerini, yaşam biçimini şekillendiren ve öğrencilere güzel örnekler içeren bu derslerin veliler tarafından daha bilinçli bir şekilde değerlendirilmesi ve bu konuda çocuklarına yardımcı olmalarını isteyen Gök, Kur'an-ı Kerim’e ve Hz. Peygamberin örnek hayatına herkesin ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.
Gök, “İçinde bulunduğumuz yüzyılda hakikaten Müslümanlar, ciddi bir baskı altında. İnsanlık bir baskı ve zulüm altındadır. Dünyanın dört bir tarafında sömürü var. Dünyayı bu sömürüden, akan kandan ve gözyaşından kurtaracak bir nesil yetişmesi lazım. Allah’ın (cc) gönderdiği elimizde bir rehber kitap var. Bu rehber kitap insanın bir nevi kullanma kılavuzudur. Her şeyden önce bizim kullanma kılavuzumuzu okumamız gerekiyor. Bununla birlikte alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin de hayatını bilmesi lazım. Bir çocuk bizim için merhamet timsali olan Peygamberimizin hayatını öğrendiği zaman ona göre şekillenir. Buna hem ebeveynlerin, hem toplumumuzun ve hem de bütün dünyanın ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.
Seçmeli derslerin müfredata girmiş olmasının güzel bir adım olmakla birlikte içinin de doldurulması gerektiğinin altını çizen Gök, seçmeli dersleri tercihler konusunda son haftaya girildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Bu yüzden Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak müfredata girmiş olması güzel bir adımdı. Ama bunun hem içinin doldurulması hem de vatandaşın bu dersleri tercih etme noktasında daha gayretli olunması gerekiyor. Son üç gün içerisindeyiz. Buradan bütün velilere ve öğrencilere Temel Dini Bilgiler, Siyer-i Nebi ve Kur’an-ı Kerim derslerini seçmeli ders olarak seçmeleri konusunda bir çağrıda bulunuyorum. Çocuklarımızın, yeni nesillerin daha ahlaklı, topluma duyarlı, anne-babaya daha fazla değer veren, vatana ihanet etmeyecek evlatlar istiyorsak ve dünyayı kandan, sömürüden, gözyaşından kurtaracak ve dünyaya tekrar adaleti getirecek bir nesil istiyorsak, çocuklarımızın en temelde bizim kendi değerlerimizden beslenmesi gereken bu nesillere bu dersleri seçtirmemiz gerekiyor.”
Bu konuda STK’lar başta olmak üzere toplumun her kesimine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Gök, herkes üzerine düşeni yaptığı takdirde bu konuda toplumun daha duyarlı olacağını belirtti.
STK’ların kendi tabanlarından başlayarak bu çalışmayı yapıp ve gerekli yönlendirmeyi yapması gerektiğini vurgulayan Gök, son olarak şunları kaydetti:
“Okuldaki yetkilikler, öğrencilere seçmeli dersleri duyuruyorlar. Öğrencilerin zaten seçmeli ders ile ilgili bir form doldurması gerekiyor. O formu da ailesi ile birlikte doldurup okul yönetimine teslim etmesi gerekiyor. Bu noktada sivil toplum örgütlerinin en azından kendi tabanında bu çalışmayı yapıp ve bu yönlendirmeyi yapması gerekir. Siyer-i Nebi, Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak okutulabilmesi, hakikaten belki de geçmiş 50 yılımızın en önemli kazanımıdır diye düşünüyorum. Güzel bir kazanım ama, bizim de bunun alt yapısını oluşturarak biraz daha çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bütün STK’ların kendi tabanından başlayarak bunu topluma yayması gerekir. Toplumun da bu noktada biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü bu dersler kendi çocuklarının geleceği için gereklidir.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.