'Tarımsal Atıklardan Enerji Üretimi' projesi hayata geçirildi
Dicle Üniversitesinde yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalar kapsamında "Tarımsal Atıklardan Enerji Üretimi" projesi hayata geçirildi.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ), yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalar kapsamında "Tarımsal Atıklardan Enerji Üretimi" projesini hayata geçirdi.
Üretim ünitesinin açılışı DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, dekanlar, dekan yardımcıları ve enstitü müdürlerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Açılışta söz alan Yrd. Doç. Dr. Remzi Ekinci, üniversite olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji konusunda farkındalık oluşturma, anızlardan biokütle elde ederek ekonomiye kazandırmak, katma değeri yüksek çevre dostu hibrit yakıtlar elde etmek amacıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Tarımsal Atıklardan Enerji Üretimi (TRC2/15/YE-02/0030)" projesinin sonuçlandırıldığını belirtti.
Proje kapsamında, bölgede üretimi oldukça fazla olan pamuk ve mısırın anızından elde edilen pellet-briket üretimi gerçekleştirileceğini söyleyen Ekinci, bu ürünlerden farklı malzemeler ile kalori değeri yüksek hibrit yakıt ürünleri elde etmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları yapılacağını söyledi.
Açılış töreninin ardından Gül ve beraberindekiler, yenilenebilir enerji payının artması ve bu yolla enerji açığının azalmasına katkıda bulunulması için oluşturulan tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldılar. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.