TESSEP İstanbul'da "Aile Okulu" seminerlerinin finalini gerçekleştirdi
Toplumun ıslahı, ihya ve inşası için aile kurumunu güçlendirmek ve layık olduğu konumla buluşturmak gayesiyle yaptığı eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle örnek çalışmalara imza atan TESSEP, 5 hafta süren "Aile Okulu" projesinin finalini yaptı.
Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilen proje, düzenlenen son seminerlerle nihayete eriyor. "Aile Okulu" projesi, Marmara bölgesinde eğitim seminerlerinin ilk olarak başladığı Pendik, Gebze, Tuzla ve Kartal ilçelerinde, ortaklaşa olarak düzenlenen program ile nihayete erdi.
Pendik Ahi Evren Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Yazar Sabiha Ateş Alpat katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Eğitimci Nazlıhan Akyol, tarih boyunca toplumda önemli bir konuma sahip olan kadının insanlığın annesi olma konumundan hızla uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi.
Okullarda, internet sitelerinde, televizyonlarda insani değerleri hiçe sayan ve ahlakı tanımayan yayınların icra edildiğini ve bunun toplumu ifsada götürdüğünü hatırlatan Akyol, böylelikle nesillerin kendi değerlerine yabancılaştırıldığını ve bunun suç oranlarına yansıdığını ifade etti.
"Kur'an ve Sünnette belirlendiği şekilde olmadıkça sağlam bir aile yuvası kurulamaz"
Programda bir konuşma yapan Yazar Sabiha Ateş Alpat ise ailenin Kur'an ve Sünnet çerçevesinde nasıl olması gerektiğini anlattı.
Nesep veya evlilikle bir araya gelen anne-baba ve çocuklardan oluşan topluluğun aile olduğunu ve büyük baba, nine, torunların da ailenin birer parçası olduğunu söyleyen Alpat, "Allah'u Teâlâ insana yaratılışındaki fıtrata uygun olarak bu duyguları vermiş. Yalnız bu meyillerin tatmin yolunu da belli prensiplerle sınırlamıştır. Bu sınırlar, Kur'an ve Sünnete uygun evlenmelerdir. İslâm'a uygun olmayan evlenme, ilişkiler ve meyiller yasaklanmıştır. Evlilik, eşler arasında maddî ve manevi tatmini sağladığından sükûnet ve huzurun kaynağıdır. Neslin devamı ve gelişebilmesi için evlilik müessesesine ihtiyaç vardır. Kur'an ve Sünnette belirlendiği şekilde olmadıkça sağlam bir aile yuvası kurulmasından söz edilemeyeceği gibi, doğan çocukların da meşru olacağı düşünülemez." dedi.
Devlet ve milletin varlığı ailenin varlığına bağlıdır
Alpat, "Aile, bir toplumun sağlıklı olması için en önemli birincil diyebileceğimiz bir etkene sahiptir. Milletin var olması, devletin var olması için ve ümmetin varlığı için aile yapısı birincil etkendir. Bir milleti yok etmek istiyorsanız onun değerlerini yok edin yeter. Bunun başında da aileye ait değerlerimiz gelir. Aileyi yok edin toplumda yok edecek bir şey kalmaz." diye konuştu.
Çağdaşlık adına toplumun, ailenin ifsat edildiğine dikkat çeken Alpat, İstanbul Sözleşmesi gibi uygulamaların toplumu olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
Allah'u Teâlâ'nın insan için belirlediği sınırların en doğru ve yaşanılabilir sınırlar olduğunu hatırlatan Alpat, Rabbimizin bilgi, hikmet ve hâkimiyeti gereği bizim için bir şeriat koyduğunu ve bu şeriata göre ailemizi, hayatımızı şekillendirmemiz gerektiğini vurguladı.
Alpat, ailelerin korunması için dikkat edilmesi gereken hususları da şu şekilde sıraladı
1.İnanç birliği ve iffet
2.Amel birliği ve anlayış birliği takva
3.Teslimiyet ruhu terbiye
4. Sorun çözmede Allah'ın kitabının hâkim olması
TESSEP Kartal Temsilcisi Sümeyye Asgar'ın yaptığı dua ile son bulan programda, "Aile Okulu" projesine düzenli olarak katılanlara sertifika verildi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.