Umut Kervanı'ndan "Huzura Adım Projesi"

Umut Kervanı Vakfı, maddi imkânsızlıklar nedeni ile evlenemeyen gençlerin evlenmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla "Huzura Adım Projesi" başlattı.

Evlilik çağına gelen gençlerin evlenmesinin önündeki maddi engelleri bir nebze de olsa kaldırmak amacıyla çalışma başlatan Umut Kervanı Vakfı, hazırladığı "Huzura Adım Projesi" ile 100 gencin evlilik masrafını karşılamayı hedefliyor.


Hazırlanan projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ziyaret ettiği iş insanlarının desteğiyle ekonomik anlamda zorluk çeken evlenecek adaylara yardımcı olacaklarını söyledi.

"Kurban Bayramı sürecinde 30'dan fazla ülkeye partner kuruluşlarla beraber yardımlarımızı ulaştırdık"

Umut Kervanı Vakfı'nın genel yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Elibüyük, "Umut Kervanı olarak her yıl çalışmalarımızı bir önceki yıla nispeten arttırıyoruz. Çalışmalarımız bu sene de çok bereketli ve verimli geçti. Özellikle yeni çıktığımız Kurban Bayramı sürecinde Türkiye merkezde olmak üzere 30'dan fazla ülkeye partner kuruluşlarla beraber yardımlarımızı ulaştırdık. Bu rakamlarla bağışçılarımızın Umut Kervanı'na göstermiş olduğu teveccühünü ifade etmek gerekirse 1 milyonun üzerinde kişiye kurban hissesi dağıtımı gerçekleşecek. 1 milyondan fazla insanın belki senede bir defa boğazından kurban eti geçecekse bunu Umut Kervanı'nın aracılığıyla gerçekleştirmiş olduk." dedi.

Şu ana kadar yürütülen çalışmalarda desteklerini esirgemeyen hayır sahiplerine teşekkürlerini ileten Elibüyük, "Gönül isterdi ki dünyanın dört bir yanında ki bütün insanlar temel ihtiyaçlara çok rahat ulaşabilir olsun. Maalesef böyle bir acı tablo ve gerçeğimiz var bunun nedenleri üzerine kafa yormamız gerekiyor. Biz bize düşeni yapmaya çalıştık. Bağışçılarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

"Huzura Adım Projesiyle evlenecek gençlerin maddi yükünü hafifletiyoruz"

Söz konusu "Huzura Adım Projesi"nin içeriği hakkında konuşan Elibüyük, "Hiç durmadan önümüzde 2024 Yılı'nın başında başlatmayı düşünmüş olduğumuz ama Gazze saldırılarından dolayı ağırlık olarak çalışmalarımızı Gazze ve Filistin'e yöneltmemizden dolayı bir süre askıya aldığımız bir projemiz vardı. Sürecin uzamasıyla projemizi raftan indirdik. 'Huzura Adım Projesi' kapsamında evlenmek isteyen ihtiyaç sahibi genç kardeşlerimize yönelik bir projemiz var. 5 kalem olarak belirlemiş olduğumuz temel ihtiyaçlara yönelik olan projemiz evliliğe atacakları ilk adımdaki maddi külfetin yükünü almak ve yükünü hafifleterek onlara hediye etmek babında bir proje yürütüyoruz." diye belirtti.

Yaklaşık bir ay önce Ege-Marmara bölgesinde tamamlanan çalışmanın şu anda Anadolu turunda olduklarının altını çizen Elibüyük, Adana'dan başlayarak Antep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Van olarak devam edeceklerini ve turlar tamamladıktan sonra yine diğer bölgelerde ziyaretlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Elibüyük, "Bu proje kapsamında gittiğimiz illerde hayırseverler ve iş adamlarımızla bir araya geliyor, projemizi anlatıyor, bu vesileyle onları da projemizin bir parçası haline getirmek ve beraber projeyi yönetmek için onlarla toplantı yapıyoruz. Medya ile buluşuyor, çalışmamızı onlara da anlatıyor, daha görünür ve bilinir olmasını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yine istişare bâbında gittiğimiz bölgelerde kanaat önderleri ve yazarlarla bir araya geliyoruz." şeklinde konuştu.

"Projeyi yürütme ve geliştirmek üzerine partner kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz"

2024'te 100 çifti evlendirme projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Elibüyük, projenin içeriğine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Projemizin içeriği olarak belirlemiş olduğumuz evlerde gereksinim duyan ve maddi değer taşımasıyla beraber külfete dönüşen 5 ana parça belirledik. Yatak odası, oturma grubu, buzdolabı, çamaşır makinası ve fırın olmak suretiyle bu ihtiyaçları kardeşlerimize hediye edeceğiz. Bu projelerimizi gerçekleştirirken partner kuruluşlar oluşturmaya çalışıyoruz. Konya'da görüştüğümüz bazı STK'lar vardı diğer illere gittiğimiz zaman da onlarla bir araya geliyoruz. Projeyi beraber yürütme ve geliştirmek üzerine görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz."

STK ve hayırseverlere çağrıda bulunan Elibüyük, "Hakikaten etrafımızda sosyal sorunlara da neden olan birçok sorun var. Yokluk ve yoksullukla mücadele ederken bir taraftan da genç kardeşlerimizin zaruri olan ihtiyaçları ve bir nesil emniyeti, toplumsal huzur açısından da evlilik kurumu çok önemli bir kurum ve biz bunu çok önemsiyoruz. Evlilik oranlarının çeşitli nedenlerle düştüğü ve boşanma oranlarının arttığı bir dönemde biz aslında elimizi taşın altına koyarak bu sorunun çözümü için çalışıyoruz." diye kaydetti.

"2024 yılı sonunda çiftlerimizin mutluluğuna ortak olmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz"

Gençlere de tavsiyelerini paylaşan Elibüyük, "Hayatı kendilerine daha da zorlaştıracak olan Lüks ve şatafattan kaçınmalarını hatta buradan arttırdıkları tasarruflarla bu evlenemeyen genç kardeşlerimize katkı olması açısından destek olabilirler. Aile bir toplumun temel taşıdır. Toplumun bu temel taşına yönelik nasıl bir saldırı altında olduğunu görüyoruz ve tehlikenin farkındayız. Biz inşallah önümüzdeki süreçlerde de evlilik okulları münasebetiyle kardeşlerimizin evliliğe hazırlanması, evlilik ile ilgili beklenti, sorumluluk noktasında bir bilinç oluşturma çalışmalarımız olacak."

Elibüyük, "Belki bütün çiftlerimize aynı ortam içerisinde toplu nikah kıyma biraz zor olabilir çünkü her ilde bunu gerçekleştireceğiz. 2024'ün sonunda hem çiftlerimizi hem bağışçılarımızı bir araya getirerek çiftlerimizin mutluluğuna ortak olmak ve bu projeyi büyütüp destekleri arttırmak için aktif bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.