Üniversiteye yeni başlayacaklara tavsiyeler 2

Dünkü köşemizde üniversiteye yeni başlayacaklara altı maddede tavsiyelerde bulunmuştuk. Şimdilik tekrardan tavsiyelerimize devam edeceğiz. Arkadaşlar bu tavsiyelerle beraber irade kontrolünü sağlayabilirseniz, yapamayacağınız hiçbir iş yoktur. İradenizi iyice kontrol altına alın ve tavsiyelerimizi hayatınıza geçirin!

Sürekli düşüncelerinizi yenileyin. Fikirlerinizi kontrol edin. Mesleğinizin ideallerine ters düşecek fikirlerden arının. Buradaki temel mantık; mesleğinizde en iyi olmanın yollarını bulup, yanlış fikirlerden arınmaktır. Bu hem zihninizi geliştirecek, hem de gelecekte mesleğinizle ilgili atacağınız adımların sağlam ve parlak olmasını hazırlayacaktır. Yenilenen zihinler sürekli diri kalacak, diri kalan zihniniz sizi mutlaka hedefinize ulaştıracaktır.

Üniversite sürecinde mutlaka mesleğinizle alakalı en az bir yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. İslami İlimler Fakültesi’nde herhangi bir bölümü okuyacaksanız Arapça, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde herhangi bir bölüm okuyacaksanız İngilizce dilini öğrenmeye çalışmalısınız. Bunun için mutlaka dil kurslarından destek almalısınız. Bu destekten sonra da yurtdışında gereken ülkelerde öğrendiğiniz dilleri pekiştirmelisiniz. Bu uygulama, yabancı dilimizi pekiştirecek, mesleki ufkumuzu genişletecektir.

Üniversite sürecinde ERASMUS programından mutlaka faydalanın. Bu programdan faydalanamıyorsanız, en az bir veya iki aylığına imkânlarınız doğrultusunda yurtdışı gezisi ayarlamaya çalışın. Bu ufkunuzu açacak, gelecek hayatınızda atacak adımlarınızı sağlamlaştıracaktır.

Bu süreçte sürekli sportif aktivitelerde bulunun. Fakültenizde bulunan futbol, basketbol vb. kulüplere üye olmayı ihmal etmeyin. Bu aktiviteler hem stresinizi alacak, hem de farklı insanlarla tanışmanıza vesile olacaktır. Farklı düşünen, farklı beyinlerle sürekli böyle ortamlarda kaynaşmaya çalışın. Bu aktiviteler her anlamda motivasyonunuzu artıracaktır.

Mesleğinizle alakalı iş dünyasının organize ettiği kariyer planlama seminerlerine mutlaka katılın. Bu organizasyonlar mesleki adaptasyonunuzu artıracak, mesleğinizde girişimcilik ruhunuzu ortaya çıkaracaktır. Risk almaktan korkmayın. İşlerinizin gidişatı kötü olursa da gelecekte yapılacak işlerde sizi hazırlayacaktır. Böylelikle mesleğinizde farklı tecrübeler yaşamış olursunuz.

Mümkünse üniversite yıllarında partime çalışma gibi fırsatlarını değerlendirin. Bu süreçte zamanınızın bir kısmını geçiminizi sağlamanız meslekte ciddiyet kazandırır ve disiplinli hareket etmenizi sağlayacaktır.

Arkadaşlar! Bu tavsiyelerimize uymanız halinde bulunduğunuz üniversitenin ya da mesleğin önemli olmadığını, önemli olanın ise kendinizi iyice yetiştirmek ve mesleğinizde en iyi olmanın idealine ulaşmanız olduğunu anlayacaksınız. Üniversite süreci insan hayatının dönüm noktalarından biridir. Bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. İyi bir kariyer sahibi olmalısınız. Çünkü sağlıklı ve topluma faydalı bireyler olmak istiyorsak bunun bir yolu da iyi bir kariyerden geçmektedir.

Ekonomik özgürlüğünüzü kazanmanız, hayatınızın bir diğer dönüm noktalarından biridir. Bu dönemlerde çok daha fazla dikkatli olmanız gerekiyor.

Bu tavsiyelerimiz maddi anlamda önemli olabilir. Asıl olan ise mesleğinizin başarısının yanında Allah’a daha fazla bağlı olmanızdaki başarıdır. Şunu unutmayın! Eğer “O” her şeyinizin merkezinde ise anlamlıdır. Eğer ki merkezinizde “O” yoksa hiçbir şeyin zerre anlamı yoktur. Allah’ı hatırlatmayacak her işin, mesleğin kariyerin hiçbir anlamı yoktur. Selam ve Dua ile…

Gayret bizden, başarı Allah’tandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.