Urfa Eyyübiye'de denetimlerde 62 işletmeye ceza kesildi

Urfa Eyyübiye'de denetimlerde 62 işletmeye ceza kesildi

Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde gıda işletmelerine yönelik denetimlerde 62 işletmeye toplam 3 milyon 200 bin lira idari para cezası kesildi.

Urfa’nın Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi tarafından 1 Ocak - 5 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, unlu mamul üreticileri, fırınlar, toplu tüketim yerleri ve gıda satış noktaları incelendi.

Yapılan kontrollerde 833 işletme denetlenirken, 62 işletmede hijyen ve ürün güvenliği kurallarına uyulmadığı tespit edildi.

Denetimler sonucunda 62 işletmeye toplam 3 milyon 200 bin lira para cezası uygulanırken, 79 işletmeye ise İşletme Kayıt Belgesi verildi.

Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi, halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

urfa-eyyubiyede-denetimlerde-62-isletmeye-ceza-kesildi-01.jpg

urfa-eyyubiyede-denetimlerde-62-isletmeye-ceza-kesildi-02.jpg

urfa-eyyubiyede-denetimlerde-62-isletmeye-ceza-kesildi-03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.