Van’da seçmeli din dersinin önemi konuşuldu

Van’da seçmeli din dersinin önemi konuşuldu

Van’da 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için okutulacak seçmeli din derslerinin tercih edilmesine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Van’da 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için okutulacak seçmeli din derslerinin tercih edilmesine yönelik geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Aladağ, Milli Eğitim Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Fesih Vural, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve STK temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Milli Eğitim Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Fesih Vural, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için okutulacak seçmeli derslerin (Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Peygamber Efendimizin Hayatı) dersleri ile ilgili genel bilgiler aktardı.

“Din eğitimine su kadar, ekmek kadar, oksijen kadar ihtiyaç vardır”

Programda İl Müftüsü Nimetullah Arvas, seçmeli derslerin önemi ve manevi yönü hakkında bilgi verdi.

“Milli eğitimin başarısı bizim başarımızdır” diyen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Bizim başarımız da Milli Eğitimin başarısıdır. Eğitim anlamında her zaman Milli Eğitimimin yanında yer alıyoruz. Zaman zaman okullarda öğrencilerle buluşuyoruz. Bu konuda eğitim camiasının bize gösterdiği ilgi alaka bizi gayet memnun ediyor. Her alanda olduğu gibi din eğitimine su kadar, ekmek kadar, oksijen kadar ihtiyaç vardır. Bu konuda Milli eğitim camiasını tebrik ediyorum. Gayet güzel işler başarmışlar. Eğitimde iki sınıf düzelirse memleket düzelir. Hocalar, eğitimciler, memleketin kalbidir. Bu kalp düzelirse memleket düzelir, bozulursa memleket bozulur.” dedi.

“Eğitimde seferberlik ilan ettik”

Van’da yaşanan deprem sürecinin eğitimde büyük aksaklıklara yol açtığını belirten İl Milli Eğitim Kıyasettin Kırekin ise deprem süreci, eğitimdeki aksaklıklar, toparlanma ve kaliteli eğitim konularına değindi.

Göreve gelir gelmez özellikle imam hatip okullarına yönelik topyekûn bir seferberlik ilan ettiklerini belirten Kırekin, “Depremden sonra dört artı dört uygulaması hayata geçerken biz maalesef talihsiz depremin yaralarını sarmaya başladık. Binalarımızı nasıl planlayacağımızı hesap ediyorduk. Van’ın eğimi bu anlamda büyük yara aldı. Bu süreçte imam hatip okulları da bir deprem talihsizliği yaşadı. Din eğitimi gerçek anlamda din eğitimlerinin verildiği okullarda, kurumlarda verilir. 13-14 imam hatip okul yaptırdık. Bu sene özellikle topyekûn seferberlik başlatarak imam hatip okul sayısını ve öğrenci sayısını artırmayı hedefledik. İmam hatiplerdeki eğitim kalitesini yükseltmezsek kimse çocuklarını imam hatiplere göndermez. Dini değerlerin ön plana çıkarıldığı eğitim müfredatı ışığında bunu iyi değerlendirmeliyiz. Van’ın da seçmeli dersler konusunda iyi noktaya gelmesini sağlamalıyız. Bu konuda velilere rehberlik etmemiz lazım. Seçmeli derslerin seçiminde bu konuya daha fazla eğilmemiz lazım. Bu vesileyle toplantıya katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  (Murat Dalgın-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.