Yaylalardaki yetiştiricilerin temel ihtiyaçları giderilecek
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin yıllardır talep ettikleri sulak, tuzlak ve gölgelik gibi ihtiyaçların giderilmesi için başvuru yaptıkları Mera Islah Projeleri'nin kabul edildiğini söyledi.
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Toplantı Salonu'nda, yaylalarda kalan yetiştiricilerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kabul edilen Mera Islah Projesi ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, çalışmaların sona gelindiği belirtti.
Akın, sulakların dışında yine meralarda iyileştirme çalışması, yem bitkileri üretimi, gübreleme ve buna bağlı olarak gölgelik, güneş paneli gibi ihtiyaçları da ileriki süreçlerde hep birlikte çözeceklerini kaydetti.
Yıllardır yetiştiricilerin onlarca dilekçe verip talep ettikleri yaylalarındaki temel ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda sulak ve tuzlaklarla ilgili sıkıntıları gidermek amacıyla yaptıkları çalışmalarda sonuca ulaştıklarını belirten Akın, "Bu projemizde yetiştiricilerimizin acil olan beton ve galvanizli saçtan yapılan sıvat ve sulakların temin edilmesi ve bir an önce dağıtılması ile ilgili çalışmalarımızda sona yaklaştık. Yetiştiricilerimizin özellikle galvanizli saç sulakları taşınabilirliği kolay olduğu için aracıyla ya da hayvanıyla istediği alana taşıyabilmeleri tercih sebebi oldu. Geçmişte de dağıttığımız ortak noktalarda kullanılacak olan beton sıvatlarımız ilgili toplantımızı da yaptık ve taleplerimizi topluyoruz. Bir hafta on gün içerisinde talepleri topladıktan sonra geçmişteki taleplerle birlikte yaylalarda ve meralarda kalan yetiştiricilerimize teslim etmeye başlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Öncelikli olarak meralardaki ilçe temsilciliklerine çok önemli görevler düştüğüne vurgu yapan Akın, "Acil olan yer neresi varsa muhakkak bizlere müracaat etmelerini sağlasınlar. Bu konuda yetiştiricilerimize de tekrardan mesaj atacağız. Taleplerini tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce yapsınlar ki bir an önce sulak ve sıvatları onlara dağıtalım." diye konuştu.
Akın, hayata geçirecekleri Mera Islah Projesi'nin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını, yaklaşık 2 milyon civarındaki bütçenin Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde ve kontrolünde hizmete dönüştüreceklerini kaydetti.
Toplantıya katılan yetiştirici, muhtar ve temsilciler ise sorunlarının giderilmesi için çaba sarf eden Akın'a teşekkür ettiler. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Mera Çayır Müdürü Mesut Arı, muhtarlar ve ilçe temsilcileri katıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.