Yeniden yargılanma talebi af değil adalete davettir

Yeniden yargılanma talebi af değil adalete davettir

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi heyetini kabul eden Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, yeniden yargılama talebinin af değil adalete davet olduğunu söyledi.

Türkiye’nin birçok ilinde 28 Şubat mağdurlarının sorunlarını dile getirmek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla kurulan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, ziyaretlerini sürdürüyor. ​ İnisiyatifinden oluşan bir heyet, Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının yakınlarının da katıldığı ziyarette 20-25 yıldır Emniyet-JİTEM-Yargı üçgeninde kurulan çeşitli kumpaslarla cezaevlerinde olan mahkûmlar ve ailelerinin mağduriyetleri konuşuldu.

Saadet Partisi İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, İnisiyatif heyetini ve mağdur aileleri, İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, ilçe başkanları ve il yönetimi karşıladı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, uzun yıllara dayanan mağduriyetler söz konusuysa, dosyaların tekrar açılıp incelenmesinin istenmesinin af değil adalete davet olduğunu söyledi.

Zulüm görmüş bir insanın adalet talebinin masumane bir talep olduğunu söyleyen Yanmaz, “Adil bir devlet ilk başta adaleti sağlamalı. Mağduriyetlerin bu boyutunu bilmiyorduk. Ben, 1996 yılında Refah Partisi İl Başkanlığım döneminde, 28 Şubat dönemi içesinde insanlar çeşitli suçlamalarla tutuklandı, zulüm ve işkenceler gördüler. Biz bunlara şahit olduk.” dedi.

“Türkiye’de Müslüman insanlar sürekli mağdur duruma düşürüldü”

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Şanlıurfa Sözcüsü Seyfettin Gündüz de “Türkiye’de Müslüman insanlar sürekli mağduriyetler yaşamaktalar. Hiçbir zaman onlara tolerans tanınmamıştır. Şimdiye kadar çıkan hiçbir aftan yararlanmamışlardır.” diye konuştu.

MHP’nin meclise sunduğu tasarıya da değerlendiren Gündüz, “Toplumu sömüren tefeci, uyuşturucu tacirleri ve hırsızlara af dileniliyor. Sanki onlar serbest kalınca toplum rahatlayacakmış gibi bir algı oluşturuluyor.” dedi.

Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: “Toplumun en şerefli insanları, 27 yıldır ceza evlerinde sesleri bile duyulmuyor. Bu insanlara yeniden yargılanma bile istenmezken, toplumu uçuruma sürükleyen insanlara af dileniliyor adeta. Siz, hırsız ve uyuşturucu tacirlerini ıslah ettiniz mi ki, af edilmesini talep ediyorsunuz? Elinizde veri var mı? Bu çeteleri, toplumu tekrar mağdur etsinler diye af edilmesini istiyorsunuz? Siyasi partiler, toplumun iyileşmesi için çaba sarf eden teşkilatlardır. Biz bakıyoruz ki, siyasi parti, sanki tefeci, hırsız ve uyuşturucu tacirlerini, toplumu ifsat etsinler diye çaba sarf ediyorlar.”

“Oğlum çocuk yaşta mahkûm edildi”

Yaklaşık 27 yıldır cezaevinde olan Yusufi İbrahim Halil Göv’ün babası Mehmet Göv, oğlunun 18 yaşını doldurmadan cezaevine konulduğunu ve 18 yaşını dolduruncaya kadar da hukuksuz, resmi olmayan yollarla gözaltında bekletildiğini söyledi.

Göv, “Oğlum camide Kur’an dersi aldığı için 27 yıldır ceza evinde. Bu ülkede Müslüman olmak suç sayılarak cezaevleri dolduruldu. Eğer bu suçsa hepimiz suçluyuz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.