"Yeryüzünün Hz. Ömer'in Adaletine Çok İhtiyacı Var"
Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğünün düzenlediği "Hz. Ömer ve Adalet" konulu seminerde Hz. Ömer'in adaleti ve tevazusuna dikkat çekildi.
BURSA - Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, “Hz. Ömer ve Adalet” konulu bir seminer düzenledi. Seminerde Hz. Ömer’in hayatından kesitler sunularak, Hz. Ömer’in adaleti ve tevazusu vurgulandı.
Osmangazi Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Bekir Çakmak Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ardından Grup İkra’nın seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı İsa Güvendik, Hz. Ömer’in hayatından kesitler sunduğu bir konuşma yaptı. Hz. Ömer’in İslam öncesi cahiliye hayatı ve İslamiyet sonrası hidayet hayatından kesitler sunan Güvendik, böyle bir zamanda Hz. Ömer’in en çok ihtiyaç duyulan insanlardan bir tanesi olduğunu vurguladı.
Hz. Ömer’in Müslüman olmadan önce kendi kızını diri diri toprağa gömdüğünü kaydeden Güvendik, “Bakın Hz. Ömer kendi kızını çukura atmıştı ve kızı zannediyordu ki babası onu şimdi tutup kaldıracak. Oysa babası üzerine gelen, sakallarına bulaşan tozları silen kızını hiç acımadan topraklarla örtmüştür Hz. Ömer. Bu o toplumun kuralıydı acımaması gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.
Hz. Ömer’in İslam ile tanıştıktan sonra cahiliye devrinin tam aksine büyük bir adalet, şefkat ve merhamet insanına dönüştüğünü belirten Güvendik, “Bakın nerde o cahiliye dönemindeki Ömer nerde o merhamet sahibi Hz. Ömer (r.a)” diye konuştu.
Başkan Güvendik’in konuşmasının ardından tekrar sahne alan Grup İkra ezgi ve ilahiler seslendirdi.
Daha sonra konuşan Eğitimci Abidin Gökhan, Hz. Ömer’in adalet ve tevazusunu konu alan konuşmasında bugünün devlet idarecilerinin Hz. Ömer’i model olarak kabul etme zorunluluğunun olduğunu söyledi.
Günümüz coğrafyasının Hz. Ömer’in adaletine çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gökhan, “Hz. Ömer devlet malını yetim malı gibi koruyordu. Onun için zaten Hz. Ömer adalette zirve yapmıştır. Her birimiz elimizde olan imkânları sorumlu olduğumuz alanları bir yetim malı gibi muhafaza etmeliyiz.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından “Hz. Ömer ve yaşlı kadın” konulu sahnelenen tiyatroda ise duygu dolu anlar yaşandı.
Program Mehmet Şah Mikyas hocanın yaptığı duayla son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.