Yüzlerce işçi işsiz kalmakla karşı karşıya
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde AFAD Çadır Kent Konaklama tesisinin başka il ve ilçelere taşınmasıyla beraber 529 işçi, işsiz kalmakla karşı karşıya. İşçileri temsilen bir grup, durumu yetkililere iletmek için Ankara'ya gidecek.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki AFAD Çadır Kent Konaklama tesisinin başka il ve ilçelere taşınmasıyla beraber 529 işçiyi, işten atılma endişesi sardı.
600 bin metrekare alan üzerine kurulu ve yaklaşık 20 bin Suriyelini barındığı, 3 bin 938 çadır kapasiteli çadır kentte, çadırların yerine prefabrik evlerin yapılması kararının ardından 529 işçi, 30 Kasım'da işlerine son verileceğine ileri sürdü.
Taşerona kadro beklerken işsiz kalacaklarını belirten işçiler, yetkililerden konuya çözüm bulmalarını istediler. İşçilerden bir grup, durumu görüşmek üzere Ankara'nın yolunu tuttular.
Viranşehir'de tüm çabalarına rağmen seslerini kimseye duyuramadıklarını söyleyen Murat Akyol, yaklaşık 5 yıldır çadır kentte çalıştıklarını aktardı.
"Güvenlik, itfaiye, temizlik ve tercüman olmak üzere toplam 529 kişi çalışıyoruz. Şu an ise 45 kişi temsilen Ankara’ya gidiyoruz. Şuan Ankara’da bazı yetkililer bizi bekliyor. Biz isteriz ki orda sadece iki vekilimiz değil bütün vekillerimiz bizi bekleselerdi. Bizler çok mağduruz. Aramızda hasta çocuklarına, yaşlı annesine, babasına bakan ve borcu olan arkadaşlarımız var. Bizi bu ağır yükten kurtarması için Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bizi yalnız bırakmayın. Bu durum daha da kötüye gidebilir. Ölüm ve buna benzer istenmeyen durumlar yaşanabilir. Biz her zaman devletimizin yanında olduk. Bugün de onların bizim yanımızda olma günüdür. Biz sadece Viranşehir, Ceylanpınar’ı temsil etmiyoruz; biz bütün Şanlıurfa’nın hepsini temsil ediyoruz." dedi.
"İnşallah bizleri mağdur etmez, çoluk çocuklarımızın yüzünü güldürürler"
İşçilerden Ahmet Gezici ise mağduriyetlerini şöyle dile getirdi: "Viranşehir kampında çalışıyorum. seçim zamanı olduğunda biz onlara destek verdik, onlar için sahada çalıştık. Şimdi ise onların bizim için çalışma vakti gelmiştir. Hükümet bizi çok yalnız bıraktı. Ne yaptıysak derdimize derman olmadılar. Sesimizi duymak istemediler, ondan dolayı biz şuan Ankara’ya gideceğiz. İnşallah orada bizim sesimizi duyarlar ve derdimize derman olurlar. Her gün evden çıktığımızda küçük çocuklarımız bize dua ediyorlar, işimizi kaybetmememiz için. İnşallah bizleri mağdur etmez, çoluk çocuklarımızın yüzünü güldürürler. Türkiye sıradan bir ülke değildir çünkü o kadar mülteciye bakan bir ülke 530 işçiye bakamayacak kadar bir devlet değildir ve büyütülecek bir durum değildir. İnanıyoruz bu arkadaşlarımızın ve ailelerimizin dualarıyla inşallah bu sorun hal olur ve müjdeli bir haberle geri döneriz." ifadelerini kullandı.
İlk etapta kendilerine çadır kentin kapanacağı bilgisinin verildiğini söyleyen Ramazan Üstündağ, ancak Ceylanpınar ilçesine taşınacağını söyledi.
Üstündağ, "Buradan yetkililerin sesimizin duymalarını istiyoruz. İşlerimize son verilirse bu karakışta ne yapacağız? Hepimizin çoluk çocuğu vardır. Çoğu arkadaşlarımız kirada oturuyorlar. Çadır kent kapanmayacak. Kapansa dahi bu kadar insanın bu kışta mağdur edilmemesi gerekiyor. Farklı işler sağlanabilir." diye konuştu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.